2020-01-23 00:30

Atentatul de la World Trade Center. 14 ani de la ziua care a schimbat soarta omenirii

 |  21:01
Atentatul de la World Trade Center. 14 ani de la ziua care a schimbat soarta omenirii

Eugen Lazăr, Alexandru Stan, Corina Stan şi Joshua Poptean se numără printre cele aproape 3.000 de victime ale atentatelor de la 11 septembrie 2001. La 14 ani distanţă, au rămas însă nenumărate semne de întrebare despre evenimentele care au schimbat cursul omenirii. Au fost sau nu au fost atentate teroriste? Ştiau serviciile secrete americane despre ceea ce avea să se întâmple? A fost totul o regie pentru ca SUA să poată interveni cu o şi mai mare forţă în teritoriile dorite? PUTEREA prezintă 5 întrebări la care Guvernul american şi explicaţiile oficiale nu au reuşit să răspundă pentru a elimina îndoielile.

1. DE CE a căzut Turnul 7 dacă nu a fost lovit de avioane?

Atentatul de la World Trade Center. 14 ani de la ziua care a schimbat soarta omenirii
zoom

Deşi au rămas în istorie momentele în care cele două turnuri emblematice s-au prăbuşit sub privirea şocată a mulţimii adunate în zona Manhattan, o a treia clădire s-a prăbuşit fără ca ea să fie fost lovită de avion. Clădirea 7 din complexul WTC, înaltă de 190 de metri, s-a transformat şi ea în ruine. Explicaţia oficială a prăbuşirii a fost numărul mare de incendii provocat de rămăşiţele de la celelalte două turnuri. De-a lungul istoriei, singurii zgârie-nori care au căzut din cauza unor incendii au fost cei de la World Trade Center.

2. DE CE prăbuşirea celor două turnuri a fost similară cu cele ale demolărilor controlate?

La ora 08.46, un avion al American Airlines a lovit Turnul de Nord, iar după 17 minute, atunci când toate televiziunile transmiteau în direct, un al doilea avion al United Airlines lovea Turnul de Sud. După numai 56 de minute, Turnul de Sud se şi prăbuşea, în timp ce acela de Nord ardea vreme de 102 minute până la cădere. În cazul fiecăruia, timpul în care ultimul etaj a ajuns la sol a fost de 10-11 secunde, fapt care i-a intrigat pe specialişti, care şi-au mai pus un alt semn de întrebare. De ce un corp atât de înalt s-a prăbuşit în plan vertical fără să fi produs pagube serioase clădirilor din jur? Turnurile Gemene erau susţinute de zeci de stâlpi interiori de oţel, laţi de aproape un metru şi groşi de 36 de centimetri, toţi îmbrăcaţi într-o armătură specială rezistentă la foc. Explicaţia oficială a fost că oţelul s-ar fi topit din cauza temperaturilor extraordinar de ridicate, astfel că turnurile nu au mai avut susţinere şi fiecare etaj s-a prăbuşit din cauza greutăţii celui superior. Mărturii ale pompierilor salvatori arată că în timp ce se aflau în clădire au auzit mai multe bubuituri similare cu cele ale unor explozii, de aici plecând şi teoria că totul a fost o demolare controlată.

3. DE CE proprietarul WTC a asigurat turnurile pentru atentate teroriste cu câteva luni înainte de atac?

În iulie 2001, unul dintre marii investitori imobiliari din SUA, Larry Silverstein, a concesionat World Trade Center pentru 99 de ani, înaintând o ofertă de 3,2 miliarde de dolari, sumă care ar fi fost plătită în rate a câte 10 milioane de dolari lunar. Tot el a încheiat ulterior un contract de asigurare, una dintre clauze fiind chiar atacurile teroriste. Deşi a încercat să obţină câte 3,5 miliarde de la fiecare turn, considerând atacuri separate, în cele din urmă, Silverstein s-a mulţumit cu aproximativ 4,6 miliarde de dolari de la asigurători. A fost inspirat atunci când a luat decizia sau ştia dinainte?

4. DE CE cutiile negre s-au dovedit inutile?

Deşi cutiile negre s-au dovedit întotdeauna a fi cel mai mare ajutor pentru investigatorii accidentelor aviatice, în cazul 11 septembrie, informaţiile de pe acestea nu au ajuns niciodată la publicul larg, iar guvernul american a transmis că datele au fost compromise şi că nu pot fi recuperate în nici un fel. Interesant este însă faptul că autorităţile s-au lăudat însă că au găsit paşapoarte şi chiar telefoane ale unora dintre terorişti, chiar şi la World Trade Center. Care ar fi fost şansele ca unui terorist să îi sară paşaportul din buzunar în timpul impactului, o clădire din oţel să se prăbuşească, iar actul să fie găsit intact în apropiere de turnuri?

5. DE CE pasagerii avioanelor deturnate au putut să îşi sune rudele de pe mobil?

În rapoartele autorităţile au fost dezvăluite mai multe înregistrări ale unor presupuse convorbiri între pasageri şi rudele acestora, unele durând minute în şir. Un om de ştiinţă din Canada, Alexander Dewdney, a făcut ulterior un experiment prin care a demonstrat că şansele pentru ca pasagerii unui zbor să poată suna de pe mobil şi să poată purta discuţii fără întreruperea semnalului erau extrem de mici.

Cine au fost conaţionalii decedaţi pe 11.09.01

Eugen Lazăr

În acea dimineaţă, Eugen şi soţia sa şi-au condus fiul către staţia de tren, apoi ş-au luat la revedere pentru că Eugen trebuia să ajungă la biroul său aflat la etajul 103 al Turnului de Nord. Lucra ca programator pentru firma E-Speed. Rămăşiţele sale au fost identificate doar pe baza codului ADN.

Soţii Alexandru şi Corina Stan

Cei doi au plecat în SUA prin Loteria Vizelor în 1995, cu gândul la o viaţă mai bună, şi lucrau, de asemenea, la etajul 103 al Turnului de Nord, acolo unde se afla în momentul prăbuşirii şi Eugen Lazăr. Alex avea 34 de ani, iar Corina 31. Pentru că programul lor de lucru începea după momentul impactului, toată lumea a sperat zile în şir că cei doi sunt încă în viaţă, însă ulterior au fost daţi dispăruţi, la 5 zile, atunci când liniile de telefonie mobilă şi-au revenit, iar cadavrele lor au fost identificate pe baza codului ADN.

Atentatul de la World Trade Center. 14 ani de la ziua care a schimbat soarta omenirii
zoom

Joshua Poptean

A plecat în adolescenţă în SUA împreună cu familia sa şi lucra ca tâmplar. În acea dimineaţă fatidică, acesta a ajuns la etajul 106, acolo unde se ocupa de reamenajarea unor birouri. În acea perioadă, firma unde era Poptean angajat a anunţat că nu are echipă în WTC, însă după câteva zile s-a dovedit contrariul.

CIUDĂŢENIA DE LA PENTAGON

Pe 11 septembrie au mai fost alte două avioane deturnate, însă atunci victime au fost doar pasagerii zborurilor. Cel mai mare semn de întrebare a fost la Pentagon, acolo unde nu s-a mai găsit nici o dovadă a faptului că avionul Boeing 757 a lovit clădirea, cu excepţia unei filmări neclare. Mai mult, din epavă nu ar mai fi rămas decât o mică bucăţică de fuselaj, autorităţile transmiţând că s-a topit din cauza flăcărilor extrem de puternice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-09Parerea ta...

LăSAțI VRăJEALA
09 Sep 2015

că LUMEA S-A SCHIMBAT - S-A PRINS DE FĂCĂTURA de la 11 SEPTEMBRIE FĂCUTĂ/REGIZATĂ DE SUA ca să implementeze ” Patriot Act”, Legea Big Brother, ciparea, etc, ect, samd, samd.....OPERAȚIUNI SUB STEAG FALS - menite să inspăimânte prostimea și s-o subjuge!
ANONIM
09 Sep 2015

Circ regizat . Sa vezi la iarna in Europa . Atentate , furturi , debandada , tilhari , violuri , dezordine , murdarie , droguri la purtatori . Bravo cotoroanta comunista . Ai ascultat telefoanele lor care sint in grupuri de diversiune organizate ale isis .
MDA....
09 Sep 2015

se joacă DUR și MURDAR! Dacă politicienii de la noi DAU UNDĂ VERDE ĂSTORA....or să-i mai aleagă MOARTEA la alegerile viitore, dacă vor mai exista....
CROCODILUL FLAMAND
09 Sep 2015

PRINTRE VICTIME ERA SI JOHN O'NEILL EXPERT IN ANTI-TERORISM SI SEF AL DIVIZIEI F-B-I....FUSESE ADUS SA LUCREZE LA PAZA WTC CU CATEVA ZILE INAINTE DE "ATENTATE"....ATENTATORII AU VRUT SA SCAPE DE EL....ALTA GOGOMANIE...AVIOANELE AVEAU VITEZA DE CROAZIERA LA NIVELUL SOLULUI INAINTE DE IMPACT...ORICE PILOT DE BOEING O SA VA SPUNA CA ESTE IMPOSIBIL,AVIONUL SE DEZMEMBREAZA DACA ZBORI LA NIVELUL SOLULUI CU VITEZA DE CROAZIERA,EXISTA SI SISTEM DE ALARMA,CARE IMPIEDICA ZBORUL LA NIVELUL SOLULUI CU ASEMENEA VITEZA...ALTA GOGOMANIE...UN MOTOR GASIT PE STRADA DE FBI DE LA AVIOANELE DE LA 11SEPTEMBRIE ERA DE FAPT MOTOR FOLOSIT LA ALT TIP DE AVIOANE...EXISTA SI O FIRMA CARE ECHIPEAZA DRONELE MILITARE CU UN GENERATOR DE HOLOGRAME,INCAT AVIONUL FILMAT DIN EXTERIOR PARE UN BOEING DAR DE FAPT CEEA CE SE FILMEAZA ESTE O HOLOGRAMA....OTELUL DE LA STRUCTURA TURNURILOR NU SE TOPESTE LA INCENDIU DEOARECE NU AJUNGE LA TEMPERATURA DE TOPIRE...IAR BARELE DE OTEL STRUCTURAL AU FOST PULVERIZATE DE EXPLOZIA UNOR MINI-BOMBE NUCLEARE...POMPIERII CRE AU INTERVENIT MAI TOTI AU MURIT DE CANCER LA PLAMANI DEOARECE AU INHALAT REZIDUURILE RADIOACTIVE IN PLMANI....CONCLUZIA????
TURCA
10 Sep 2015

Si acum iau petrol cu 20 euro de la contrabandisti , sefi de rafinarie ISSIS , inpreuna cu Turcia si Germania . ha , ha .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray