2020-01-25 07:29

Au apărut mai multe cazuri de îmbolnăviri cu trichinela

 |  19:16
Au apărut mai multe cazuri de îmbolnăviri cu trichinela

Specialiştii epidemiologi recomandă populaţieisă nu consume carne de porc neexaminată trichineloscopic şi să eviteachiziţionarea acesteia din alte locuri decât magazine specializate. De asemenea,este necesară o atenţie mărită la consumul de carne de porc insuficientprelucrată termic, deoarece procedeele de sărare, afumare sauuscare a cărnii nu distrug larvele. Trichineloza este o boală determinatăde Trichinella spiralis, care ajunge înorganismul uman în urma consumului de carne infestată. Majoritateainfecţiilor sunt asimptomatice, însa există şi forme clinice de boală cuevoluţie severă care pot cauza moartea prin complicaţiile pe care le produc. Manifestareaclinică a bolii depinde de cantitatea de carne ingerată, de masivitatea infestăriiei şi de rezistenţa organismului. Boala nu se transmite interuman.

Semnele clinice detrichineloză

* Tulburări digestive (dureri abdominale,diaree, greţuri vărsături), care apar la 1-2 zile după consumul de carneinfestată

* Febră

* Umflarea ochilor şi obrajilor, însoţităde conjunctivită

*Dureri musculare

În judeţul Bihor, Direcţia deSănătate Publică (DSP) Bihor a început deja o anchetă epidemiologică după ce 138 de persoanes-au îmbolnăvit de trichineloză în urma consumului cărnii de porc cumpărată dinlocuri neautorizate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine