2020-06-05 10:22

Avem dovada! Un studiu efectuat în 9 ţări, printre care şi România, arată că: Există o legătură directă între sex şi calitatea vieţii

 |  17:06
Avem dovada! Un studiu efectuat în 9 ţări, printre care şi România, arată că: Există o legătură directă între sex şi calitatea vieţii

Româniisunt foarte activi sexual, deşi sexul nu este foarte important pentru ei,potrivit studiului "Sănătatea sexuală şi starea de bine" realizat înnouă ţări europene. România ocupă primul loc la capitolul frecvenţa actelorsexuale înregistrate în ultima lună. Potrivit studiului, bărbaţii români auavut 12,4 contacte sexuale în ultima lună, în timp ce slovacii, cehii,israelienii şi turcii sub 10. Şi pentru femeile din România, frecvenţa actuluisexual este ridicată, plasându-se pe locul al doilea (10,9 contacte în ultimalună), după rusoaice (12,7). Totuşi, 58% dintre bărbaţi şi 64% dintre femeileincluse în eşantionul reprezentantiv nu sunt foarte satisfăcuţi de viaţa lorsexuală.

Dece sunt importante astfel de cercetări? Studiul evidenţiază faptul căatitudinea faţă de viaţă este mai bună în cazul persoanelor cu o viaţă sexualăde calitate. Rezultatele studiului indică, de asemenea, faptul că actul sexualeste unul dintre cele mai importante aspecte ale vieţii atât pentru femei cât şipentru bărbaţi. Profesorul Petrişor Geavlete, şef de clinică la Spitalul"Sfântul Ioan" din Bucureşti, a subliniat faptul că problema privindsănătatea sexuală este foarte importantă, dar, din păcate, din cauza slabeieducaţii a populaţiei, a reticenţei oamenilor şi a discreţiei medicilor, oproblemă de mare importanţă este aproape ignorată.

Disfuncţia erectilă,semnal de alarmă pentru diabet sau infarct

"ÎnRomânia nu există un studiu amplu al sănătăţii sexuale şi implicit al disfuncţieierectile. Aceasta are o prevalenţă între 10 şi 15% pe o paletă largă de vârstă,respectiv între 18 şi 80 de ani. Studiul lansat la Malaga reprezintă un punctde referinţă pentru ceea ce avem nevoie în viitor, întrucât disfuncţia erectilăreprezintă o problemă de sănătate la nivel naţional, iar o problemă de acestfel poate trăda alte suferinţe mult mai grave, respectiv cele cardiace saudiabetul. Este important de ştiu că disfuncţia erectilă apare în 90% din cazurila bărbaţii care fumează, care au deja boli cardiace, diabet,hipercolesterolemie şi obezitate", a precizat profesorul Geavlete."Medicii de specialitate nu obişnuiesc să întrebe prea des, iar pacienţiinu îndrăznesc din cauza faptului că au o problemă legată de disfuncţia erectilă.Totuşi, este important ca bărbaţii să fie evaluaţi medical când se confruntă cuastfel de situaţii", a adăugat prof. Geavlete. ”Este o problemă de cuplu,niciodată nu trebuie discutată numai cu bărbatul sau numai cu femeia, ci cuambii parteneri. Nu există bărbat, indiferent de vârstă, să nu fi avut oproblemă la un moment dat, din punct de vedere sexual. Important este numărulacestor probleme raportat la vârstă”, a explicat prof. Geavlete. ProfesorulCoca Vasile, coordonatorul Departamentului de Medicina Sexualităţii de laClinica de Endocrinologie din Cluj, a ţinut să precizeze că studiul a fost făcutpe o populaţie selecţionată luând în calcul persoanele active sexual.

Pensionarii dinUngaria, mai interesaţi de sex decât cei din România

Unalt aspect important vizează percepţia actului sexual de către persoanele depeste 60 de ani. Studiul arată că actul sexual este foarte important pentru bărbaţiidin Ungaria (cu 9,3 contacte sexuale în ultima lună), urmaţi de cei din Polonia(cu 8,7 contacte pe lună) şi din România (cu 8,3). La femeile de peste 60 deani, potrivit rezultatelor studiului, locul întâi este ocupat de rusoaice (cu11,9 contacte în ultima lună), urmate de poloneze (7,8), slovace (6,5),cehoaice (6,7) şi românce (6,2). Cele mai puţin interesate de activitateasexuală la această vârstă sunt femeile din Israel şi cele din Turcia, conformrezultatelor studiului. Studiul a fost realizat de compania Pfizer în România,Cehia, Ungaria, Polonia, Rusia, Slovacia, Ucraina, Israel şi Turcia, pe un eşantionreprezentantiv de 3.780 de persoane bărbaţi şi femei. Dintre persoanelecuprinse în studiu, 402 au fost din România, ponderea de grupe de vârste fiindegală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine