2019-10-14 21:05

Averea lui Bill Gates este aproape de trilionul de dolari

 |  10:39
Averea lui Bill Gates este aproape de trilionul de dolari

Cercetătorii Oxfam au calculat rata de creştere a averii lui Bill Gates, cofondatorul Microsoft. Dacă plasamentele de până acum vor evolua cu 11% pe an, Bill Gates va fi primul a cărui avere va depăşi o mie de miliarde de dolari. Averea celor mai bogaţi opt miliardari din lume echivalează cu cea deţinută de jumătatea cea mai săracă a populaţiei din lume, 3,6 miliarde de oameni.

Bill Gates poate fi primul om a cărui avere ar putea depăşi o mie de miliarde de dolari, potrivit unui raport al Oxfam, o reţea internaţională de organizaţii care lucrează pentru a reduce sărăcia la nivel global. Având în vedere creşterea exponenţială a averii existente, primul om a cărui avere ar depăşi o mie de miliarde de dolari ar fi Bill Gates, în următorii 25 de ani, cand va avea 86 de ani, potrivit Mediafax.ro.

Bill Gates avea o avere de 50 de miliarde de dolari când a părăsit Microsoft, în 2006. De atunci, averea acestuia a crescut la 75 de miliarde de dolari, în ciuda donaţiilor făcute prin fundaţia sa.

Cercetătorii Oxfam au aplicat rata medie de creştere a averilor celor mai bogaţi oameni, 11% pe an din 2009, nivelului actual al averii lui Gates (peste 84 de miliarde de dolari, potrivit Forbes). Dacă plasamentele lui continuă să evolueze la fel, Bill Gates ar putea deveni primul om a cărui avere ar putea depăşi o mie de miliarde de dolari.

Ultimul raport al Oxfam arată că cei mai bogati opt miliardari din lume au o avere echivalentă cu cea deţinută de jumătatea cea mai săracă a populaţiei din lume, reprezentată de 3,6 miliarde de oameni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray