2020-07-10 03:41

Babiuc, Becali şi Cioflină, trimişi în judecată. Dosarul schimburilor de terenuri de la MApN

 |  20:34
Babiuc, Becali şi Cioflină, trimişi în judecată. Dosarul schimburilor de terenuri de la MApN

VictorBabiuc, fost ministru al apărării, fiica acestuia, Ioana Babiuc, DumitruCioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi fost şef alMarelui Stat Major General, precum şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, au fostrimişi în judecată în cazul transferurilor de terenuri.

DumitruCioflină este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formăcalificată, iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apărării Naţionaleîn perioada decembrie 1997 - 2000, pentru abuz în serviciu contra intereselorpublice, în formă calificată şi luare de mită, respectiv 3.000 de dolari. IoanaCristina Anca Babiuc este acuzată de complicitate la luare de mită, iar GeorgeBecali, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, înformă calificată şi continuată.

Potrivitrechizitoriului, „în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilordomeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta FermăRoşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu inculpatul Becali George,suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hateren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudiciereastatului român cu suma totală de 892.758 de dolari. Inculpaţii Cioflină Dumitruşi Babiuc Victor, uzând de prerogativele funcţiilor de conducere pe care ledeţineau în cadrul acestui minister, au aprobat schimburile de terenuri dintreMApN şi Becali George cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează proprietateapublică şi circulaţia juridică a terenurilor, în defavoarea statului. Cei doiinculpaţi au făcut demersuri pentru grăbirea finalizării schimbului, încondiţiile în care instituţii ale statului şi funcţionari din cadrul MApNimplicaţi atrăgeau atenţia cu privire la diferenţa de valoare dintre terenurilece fac obiectul schimbului şi lipsa utilităţii terenului de la Ştefăneştii deJos pentru MApN. Pentru a da o aparenţă de legitimitate acestor schimburi, ceidoi inculpaţi au inclus în Planul de apărare al ţării pentru perioada 1997-2000construirea unui punct de comandă nou la Ştefăneştii de Jos”.

Prejudiciulcauzat statului prin efectuarea celor două schimburi de terenuri este de892.758 de dolari. Ministerul de Finanţe s-a constituit parte civilă în procescu suma de 942.250 de dolari. În vedererea recuperării acestei pagube,procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mobile şi imobile aleinculpaţilor Cioflină Dumitru, Becali George şi Babiuc Victor. De asemenea, învederea confiscării speciale s-a dispus instituirea sechestrului asigurătorasupra terenului în suprafaţă de 700 de metri pătraţi, aparţinând IoaneiBabiuc.

Dosarula fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-08

Mai multe imagini:
Babiuc, Becali şi Cioflină, trimişi în judecată. Dosarul schimburilor de terenuri de la MApN
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz