2020-02-18 17:41

BĂIATUL RĂU S-A ÎNTORS. Bogdan Stoica e noul challenger oficial la titlul mondial Superkombat

 |  21:01
BĂIATUL RĂU S-A ÎNTORS. Bogdan Stoica e noul challenger oficial la titlul mondial Superkombat

Bogdan Stoica are şansa să-şi recupereze centura mondială pierdută în decembrie 2013. Românul l-a învins sâmbătă seară, la Zurich, în Elveţia, pe jamaicanul Horace "Boy Boy" Martin, care reuşise până acum o serie de 11 victorii consecutive. Succesul din Elveţia i-a adus celui poreclit "Băiatul rău" şi şansa de a fi declarat challenger obligatoriu la titlul suprem al categoriei cruiser.

Bucureşteanul în vârstă de 25 de ani pare să fi trecut peste perioada neagră a carierei sale, în care a înregistrat patru eşecuri la rând, iar visele păreau să se spulbere. "Am un alt moral deja, am trecut peste problema psihologică creată în urma accidentului de motocicletă. Acum sunt foarte concentrat", a spus Stoica la finalul disputei din Ţara Cantoanelor. A fost victoria cu numărul 3 pentru "Bad Boy" în 2015 după cele cu algerianul Zinedine Hameur-Lain (KO, repriza a treia) şi cu turcul Ibrahim Gyidirir (decizie). "Promit că, până la finalul anului, centura de campion va fi din nou a mea. Băiatul rău s-a întors", a fost promisiunea românului la conferinţa de presă.

Victorie dramatică

Stoica putea să încheie ostilităţile încă din prima rundă, atunci când jamaicanul a fost surprins cu câteva lovituri de braţe. Prins în corzi, Boy Boy a profitat doar de faptul că românul nu a forţat, însă acesta din urmă a explicat la finalul disputei ce s-a întâmplat. "Am simţit dureri mari la mâna dreaptă", spune românul, a cărui mână va fi supusă la investigaţii medicale în următoarele zile. Câştigător clar al primei runde şi încurajat frenetic de cei aproximativ 1.800 de fani prezenţi la eveniment, Stoica a rămas la fel de agresiv, însă după numai un minut a cedat din cauza problemelor de la mână. "Am preferat să fiu numărat, să îmi pot relaxa pumnul pentru câteva secunde", a adăugat acesta, care ulterior a început asaltul final, iar o lovitură de genunchi a pus capăt întâlnirii. Cu faţa plină de sânge din cauza tăieturii imense de la pleoapă, Boy Boy a fost nevoit să abandoneze confruntarea care a fost capul de afiş al galei Superkombat. Printre cei care l-au felicitat pe român pentru victorie s-a numărat şi triplul campion mondial K-1, Remy Bonjasky. De asemenea, în galeria tricoloră, numeroasă de altfel, a fost şi fratele acestuia, campionul mondial al categoriei super-cruiser, Andrei Stoica. Gala Superkombat din Elveţia va fi transmisă în reluare de Eurosport peste două săptămâni.

Restul românilor au pierdut

Bogdan Stoica a fost singurul tricolor învingător în evenimentul pus în scenă în Ţara Cantoanelor. Cristian Milea a pierdut la puncte cu portughezul Francisco Matos, în timp ce Anghel Cardoş, un debutant în circuit, a făcut un meci spectaculos în faţa albanezului Shkodran Veseli, unul dintre cel mai bine cotaţi luptători din Europa la categoria super-mijlocie. De altfel, Cardoş, originar din Satu Mare, a primit şi o veste bună din partea promotorului Eduard Irimia, care i-a promis un loc în gala Superkombat programată pentru 1 august. În partea de deschidere a galei din Elveţia, alţi doi români, Delia Georgescu şi Denis Anghel, au cedat, însă în cazul tinerei de 18 ani, decizia arbitrilor a fost aspru contestată.

Superkombat se întoarce vineri în România

După gala din Elveţia, promoţia condusă de Eduard Irimia va organiza un megaeveniment pe 19 iunie în Sala Sporturilor din Constanţa, acesta urmând să fie transmis în direct în 93 de ţări. Capul de afiş al galei Superkombat de la malul mării va fi duelul dintre Cătălin Moroşanu şi cel mai înalt luptător activ din lume, surinamezo-olandezul Colin George (2,07 m), în timp ce Andrei Stoica îl va întâlni pe Abderrahmane Coulibaly, un francez originar din Mali, care în 2013 a fost campion mondial WAKO la amatori. În programul galei de vineri se mai regăsesc nume precum Sebastian Ciobanu, Cristian Ristea, Dorin Robert şi Alexandru Nedelcu, în timp ce în partea de deschidere vor lupta o parte dintre cei mai bine cotaţi luptători români din noua generaţie. Printre aceştia se numără poliţistul de la antidrog, Alex Filip, omul care a reuşit KO-ul anului în 2014 în lume, pompierul Alex Irimia, Andrei Leuştean, Mirel Iacob şi Ştefan Szomoru. În ring va urca şi o întreagă legiune constănţeană, din care nu vor lipsi Mădălin Crăciunică şi campionul României la categoria mijlocie pe reguli de MMA, Cătălin Căşaru. Biletele costă între 30 şi 50 de lei şi pot fi achiziţionate din orice reprezentanţă Orange, Vodafone sau din magazinele Domo şi Germanos.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-14

Mai multe imagini:
BĂIATUL RĂU S-A ÎNTORS. Bogdan Stoica e noul challenger oficial la titlul mondial Superkombat
zoom
BĂIATUL RĂU S-A ÎNTORS. Bogdan Stoica e noul challenger oficial la titlul mondial Superkombat
zoom
BĂIATUL RĂU S-A ÎNTORS. Bogdan Stoica e noul challenger oficial la titlul mondial Superkombat
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine