2019-10-22 09:53

Bătaie pe EUROVISION! Vezi ce VEDETE sunt printre cei peste 80 de concurenți

 |  18:11
Bătaie pe EUROVISION! Vezi ce VEDETE sunt printre cei peste 80 de concurenți

Selecția Națională Eurovision România a atras 84 de piese în cursa pentru Concursul Cântecului European 2017 de la Kiev, printre artiștii români care s-au înscris numărându-se Lora, Mihai Trăistariu și Florin Chilian, au anunțat, luni, organizatorii, potrivit Agerpres.

Luni, conform calendarului competițional, la sediul TVR au fost verificate și numărate dosarele de concurs, peste 80 de piese fiind înscrise pentru Selecția Națională. În perioada 27-29 ianuarie, juriul va audia concurenții în studioul TVR, condiție obligatorie pentru participarea la concurs. În premieră, înregistrările audițiilor vor fi difuzate într-o serie de emisiuni la postul public.

Vedete autohtone, precum Lora, Mihai Trăistariu, Florin Chilian, Maxim, Ioana și Distinto, Tavi Colen și Emma, Tudor Turcu, Nora Deneș, Cristina Vasiu, Teodora Dinu sau Ramona Nerra, dar și compozitori străini - suedezi, britanici și americani - speră să reprezinte România la concursul de la Kiev, din luna mai. În aceeași competiție intră și câteva proiecte produse de Marius Moga și Adrian Sână.

Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat duminică, 22 ianuarie. La fel ca și anul trecut, participanții ale căror dosare de înscriere nu îndeplinesc toate condițiile impuse de Regulament mai au la dispoziție două zile pentru a-și completa documentele, menționează organizatorii.

CÂȘTIGĂTORUL, desemnat pe 5 martie

Cei care trec de verificarea dosarului intră la preselecție: pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, juriul va decide semifinaliștii Selecției Naționale într-un show televizat. Artiștii vor interpreta piesele în studiourile TVR - condiție obligatorie pentru participarea la concurs - în zilele de 27, 28 și 29 ianuarie, în fața juriului și a invitaților care îi vor susține din gradene.

În premieră în istoria Selecției Naționale, înregistrările audițiilor vor fi difuzate, în perioada 5-11 februarie, într-o serie de emisiuni, în exclusivitate la TVR 2, TVR HD și TVR Internațional.

La final, fanii vor afla numele celor 15 semifinaliști ai Selecției Naționale 2017, care vor rămâne în cursa pentru un bilet spre scena din Kiev.

Semifinala Selecției va avea loc duminică, 26 februarie, în studioul TVR, iar finala - pe 5 martie. Câștigătorul Selecției Naționale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Alături de România, în competiție s-au mai înscris 42 de țări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray