2020-07-04 12:01

Biserica se modernizează: CĂDELNIȚE ELECTRONICE și CLOPOTE activate de pe MOBIL

 |  19:19
Biserica se modernizează: CĂDELNIȚE ELECTRONICE și CLOPOTE activate de pe MOBIL

Preoții și angajații bisericilor din România ar putea avea parte, în viitor, de un ajutor nesperat venit din partea tehnologiei. Pentru a ține pasul cu noile tendințe, preoții vor să aducă în lăcașurile de cult cădelnițe electronice și clopote ce pot fi activate de pe telefonul mobil. Toate noutatile sunt expuse la Cluj Napoca, la targul dedicat obiectelor bisericesti.

Radu Blotor, administratorul unei firmei care produse clopote electronice povestește că, anul trecut, a vandut, numai in Romania, aproape trei sute de bucati. Cel mai ieftin clopot costa 10.000 de lei.: "Poti sa faci ca din ora in ora sa iti bata in urmatorii 50 de ani. Este legat prin satelit la un ceas atomic din Germania. Telecomanda, de la 600 de metri. Poti sa fii in New York si sa pornesti clopotul unde vrei."

O noutate este si cadelnita electronica. Costa aproximativ 300 de euro si are garantie trei ani. Mihai Buculei, reprezentantul unui magazin bisericesc își descrie produsul: "Este o tamaie cu granulatie mai mica, pentru ca electronica dinauntru gestioneaza cele trei minute. Daca in cele trei minute ati terminat, apasati pe buton, se opreste." Pentru acest "aparat" s-a inventat si tamaia cu diverse mirosuri.

O parte dintre icoanele aduse la eveniment au fost impodobite cu pietre semipretioase, dupa modelul uneia de pe Muntele Athos, potrivit stirileprotv.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz