2020-04-08 09:55

Boeing Phantom Work creează primul avion pe bază de hidrogen pentru misiuni de recunoaştere

 |  17:18
Boeing Phantom Work creează primul avion pe bază de hidrogen pentru misiuni de recunoaştere

Aeronava este concepută pentru misiuni de recunoaşterece necesită rezistenţă, zburând la o altitudine de 19.812 metri timp de patruzile. Cele două motoare eco Ford, de 2,3 litri, oferă 150 de cai-puterefiecare, avionul deplasându-se cu 150 de noduri fără a produce nici un fel de emisiinocive.

Unprototip va fi livrat Centrului de Cercetare NASA Dryden din California înaceastă vară, unde va fi supus unor teste de bază. Zborul de inaugurare alaeronavei urmează să aibă loc la începutul anului 2011.

Dezvăluindavionul în St. Louis, Darryl Davis, preşedintele companiei Boeing PhantomWorks, a spus: "Phantom Eye este primul avion de acest gen şi ar puteadeschide o nouă piaţă a comunicării şi colectării de date.

Capacităţileinerente ale proiectării aeronavei vor oferi oportunităţi de schimbare desituaţie pentru clienţii nostri militari, civili şi comerciali." Aeronavapoate transporta o încărcătură de până la 204 kg şi are o deschidere a aripilorde 45 de metri, părând ieşită din proporţii în comparaţie cu fuzelajul în formăde torpilă. "Sistemul de propulsare pe bază de hidrogen va fi cheiasuccesului pentru Phantom Eye", a susţinut Drew Mallow, managerul programatoral avionului.

MinisterulApărării (MoD) prezintă un interes deosebit pentru avioanelede înaltă altitudine cu o rezistenţă majoră. Un purtător de cuvânt alMinisterului Apărării a spus: "Patru zile reprezintă un timp excelent,însă noi avem în vedere o serie denecesităţi pentru cerinţele noastre de recunoaştere profundă şipersistentă. Una dintre ele ar fi ridicarea de la sol pentru o săptămânăîntreagă sau chiar mai mult."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine