2020-08-05 14:50

Licitaţie: Bol din dinastia Ming vândut cu 26 de milioane de euro

 |  12:16
Licitaţie: Bol din dinastia Ming vândut cu 26 de milioane de euro

Un miliardar chinez a cumpărat marți la o licitație organizată în Hong Kong un bol din timpul dinastiei Ming cu 36,05 milioane de dolari (26 milioane de euro), stabilind astfel un nou record mondial pentru o piesă de porțelan chinezesc, a anunțat casa Sotheby's, preluată de AFP.

Extrem de rar, micul bol cu motive policrome pe fond alb a fost fabricat în era Chenghua (1465 — 1487). Desenele reprezintă un cocoș roșu, o găină și câțiva pui ciugulind într-o grădină cu crini galbeni și trandafiri roșii, smalțul și culorile bolului fiind intacte, relatează Agerpres.

Acest bol este 'Graalul artei chineze', a apreciat Nicolas Chow, vice-președinte al Sotheby's Asia, precizând că obiectul a fost achiziționat de miliardarul Liu Yiqian din Shanghai, fost șofer de taxi intrat în lumea financiară. El este unul dintre chinezii foarte bogați care merg în sălile de licitație din lumea întreagă, determină creșterea prețurilor și creează muzee pentru colecțiile lor.

Precedentul record pentru o piesă de porțelan chinezesc fusese înregistrat în anul 2010, la vânzarea unei vaze Qianlong, achiziționate cu 252,66 milioane de hong-konghezi (32,58 milioane de dolari americani). Pentru un porțelan din timpul dinastiei Ming recordul fusese stabilit în 2011, la cumpărarea unei vaze în albastru și alb cu 168,66 milioane de dolari hong-konghezi (circa 21,8 milioane de dolari americani).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-08

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz