2020-04-06 15:28

Bolile venerice, la vârsta a treia

 |  17:15
Bolile venerice, la vârsta a treia

Conform unui studiu recent, bărbaţii în vârstămijlocie care folosesc medicamente pentru disfuncţiile erectile, cum ar fi Viagra, au şanse mai marisă contracteze boli cu transmitere sexuală. Aflaţi la o vârstă înaintată, tot mai mulţipensionari redescoperă, cu ajutorul pastilelor, pasiunile din tinereţe. Dinnefericire, ei nu au fost educaţi să seferească de bolile cu transmitere sexuală, astfel încât o parte din “seniori” obişnuiescsă aibă comportamente sexuale riscante. Studiul a fost efectuat de cătreSpitalul General Massachusettsşi Universitatea Southern California . “În mod normal, medicii generalişti tindsă nu discute cu bărbaţi mai în vârstă despre sexul protejat, mai ales că emult mai puţin probabil să se îmbolnăvească de boli venerice decât cei maitineri”, constată autorul studiului, dr. Anupam B. Jena. Însă, pe de altă parte,bărbaţii de peste 50 de ani nu sunt la fel de dispuşi să folosească prezervative.

Eşantionulfolosit pentru acest studiu a fost imens: Jena şi colegii lui au verificat dosarelepentru asigurarea de sănătate a peste 1,4 milioane de bărbaţi, pe o perioadă de9 ani (1997-2006). Dintre aceştia, 40. 000 de persoane foloseau medicamente pentru disfuncţii erectile.

“Aceststudiu confirmă ceea ce bănuiam de ceva timp încoace, că bărbaţii care consumăaceste medicamente nu sunt doar cei cu disfuncţii erectile, ci şi cei caredoresc să îşi îmbunătăţească activitatea sexuală în cadrul unor practici demare risc”, zice Peter Leone, profesor al Universităţii din North Carolina şimembru al Coaliţiei Naţionale a Directorilor Împotriva BTS-urilor. Leone aadăugat că rezultatele acestui studiu ar trebui să sporească responsabilitateaşi precauţia cu care medicii tratează astfel de probleme. “Doctorii trebuie sărealizeze că, dacă pacienţii lor nu folosesc întotdeauna prezervative sau dacănu se află într-o relaţie mutual-monogamă, atunci aceştia au nevoie sa fietestati periodic pentru bolile cu transmitere sexuală”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine