2020-04-05 17:39

Câinii care muşcă, nu latră nebuneşte... sunt doar depresivi

 |  17:16
Câinii care muşcă, nu latră nebuneşte... sunt doar depresivi

Oamenii de ştiinţă susţin că acei câini caremârâie, sunt violenţi şi muşcă nu sunt neapărat agresivi prin natura lor, cipur şi simplu ar putea suferi de depresie. Acest fapt nu-i va calma pe poştaşi.

Un studiu al animalelor de casă arată că rasacanină care dă dovadă de un comportament agresiv tinde să aibă un nivel scăzutde serotonină, în comparaţie cu animalele calme şi jucăuşe. Pentru oameni, unnivel scăzut de serotonină este strâns legat de stări de depresie, anxietate şischimbări de dispoziţie. Autorii studiului spun că această descoperire ar puteaconduce la găsirea unor noi tratamente pentru agresivitatea canină şi chiarcreşterea folosirii de Prozac pentru animale de companie. Doctorul Belen Rosadoal Universităţii Zaragoza din Spania, care a condus experimentul, susţine căagresiunea, în special atunci când este îndreptată către oameni, este cea maiîntâlnită problemă de comportament a câinilor. În jur de 3.800 de pacienţimuşcaţi de câini sunt trataţi de Serviciul Naţional de Sănătate, iar multedintre animalele care muşcă sunt eutanasiate. Cercetătorii au testat probe desânge de la 80 de câini menţionaţi la două şcoli veterinare, după ceproprietarii lor s-au plâns că animalele erau agresive. Când probele de sângeau fost comparate cu alte 19 probe de la câini cu un comportament normal, cercetătoriiau descoperit că animalele agresive, violente, au o concentraţie mai mică deserotonină. De asemenea, cei mai violenţi câini aveau un nivel mult mai ridicatde hormoni de stres, susţin cercetătorii în revista „Ştiinţa AplicatăComportamentului Animalelor“. Este aşteptat faptul că aceste descoperiri voruşura diagnosticarea depresiilor canine, care ar putea fi tratate cu antidepresive.

În anul 2007, compania de medicamente EliLilly a lansat o formă de Prozac cu aromă de carne de vită, care vizează câiniisuferinzi de "anxietatea separării". Veterinarii consideră căanimalele de companie sunt vulnerabile la depresie dacă nu sunt plimbate destulsau sunt lăsate în fiecare zi singure cu orele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine