2020-07-07 13:39

Cancerul testicular decimează bărbaţii britanici

 |  17:45

Temutamaladie a devenit, din nefericire, cel mai răspândit tip de cancer în rândulpopulaţiei masculine din Marea Britanie. Specialiştii încearcă să elucidezemotivele care au dus la creşterea ratei acestui tip de cancer, precum şistabilirea principalelor mijloace de protecţie şi tratament.

Cancerultesticular a devenit cel mai comun tip de cancer în rândul bărbaţilor cu vârstacuprinsă între 15 şi 45 de ani. În prezent, un bărbat din 450 suferă de aceastăafecţiune. Numărul cazurilor din Marea Britanie s-a dublat în ultimii 20 de ani,iar circa 2.000 de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare an, 70 dintreacestea dovedindu-se fatale.

Primulsemn al bolii constă în apariţia unei umflături de dimensiunea unei boabe defasole, nedureroase la palpare. Până în prezent, medicina nu a reuşit să găseascăadevăratele cauze ale cancerului testicular, dar experţii presupun că bărbaţiicare au testicule necoborâte în scrot sau cei ai căror taţi sau bunici ausuferit de cancer dezvoltă cel mai mare risc de apariţie a temutei afecţiuni.Descoperit la timp, cancerul testicular este şi cel mai tratabil gen de cancer,cu toate că, în acest caz, tratamentul însemnă exclusiv amputarea testicululuibolnav.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz