2020-04-07 13:57

Castelul Peleş, în topul celor mai spectaculoase construcţii din lume

 |  15:09
Castelul Peleş, în topul celor mai spectaculoase construcţii din lume

CastelulPeleş din Sinaia se situează pe poziţia a şasea în Top 15 al celor maispectaculoase construcţii de gen din lume, pe prima poziţie în clasament fiindCastelul Hohenzollern din Germania, informează opentravel.com.

"Deşiconstruite cu scopul de apărare, în zilele noastre, castelele par oarecumconstrucţii nerealiste, născute din lumea poveştilor", scriu cei care aurealizat topul.

Astfel, dupăCastelul Hohenzollern din Germania, în clasament urmează, în ordine, CastelulHoward din Marea Britanie, Alcázar din Segovia (Spania), Castelul Himeji dinJaponia, Castelul din Praga (Cehia), Castelul Peleş din România, CastelulChambord din Franţa, Castelul Neuschwanstein din Germania, Castelul Corfe dinMarea Britanie, Castelul Matsumoto din Japonia, Castelul Burg Eltz dinGermania, Castelul Eilean Donan din Scoţia, Castelul din Neuchâtel (Elveţia),Fortăreaţa Guaita din San Marino şi Castelul Conwy din Ţara Galilor.

DespreCastelul Peleş, cei care au alcătuit clasamentul scriu: "Poziţionat înpeisajul idilic al Munţilor Carpaţi din România, Castelul Peleş este oconstrucţie de poveste. Începută în 1873, construcţia complexului a fost unainternaţională şi solicitantă. Aşa a descris Regina Elisabeta a României fazeleconstrucţiei: «Italienii erau zidari, românii construiau terase, ţiganii erauhamali. Albanezii şi grecii lucrau în piatră, germanii şi maghiarii erautâmplari. Turcii ardeau cărămidă. Inginerii erau polonezi şi cioplitorii înpiatră erau cehi. Francezii desenau şi englezii măsurau...». Se pare că 14limbi străine se auzeau printre muncitori".

CastelulPeleş din Sinaia, reşedinţa de vară a regilor României, a fost construit ladorinţa regelui Carol I al României (1866-1914), după planurile arhitecţilorJohannes Schultz şi Karel Liman, şi a fost decorat de celebrii decoratori J.D.Heymann din Hamburg, August Bembé, din Mainz, şi Berhard Ludwig, din Viena.Domeniul Peleş şi anexele sale au fost restituite, în martie 2007, RegeluiMihai I, în urma unei decizii de retrocedare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine