2020-01-27 12:19

Cât vom plăti pentru apelurile în roaming de la 30 aprilie

 |  16:08
Cât vom plăti pentru apelurile în roaming de la 30 aprilie

Ieftiniri pentru apelurile în roaming. Utilizatorii români care au ales planurile tarifare de bază pentru serviciile de roaming (Eurotarifele) vor comunica de la 30 aprilie în Țările UE la aceleași costuri ca în România, a anunțat miercuri ANCOM.

La aceste costuri operatorii pot adăuga o taxă suplimentară de maxim 5 eurocenți/minut pentru apelurile efectuate către statele membre UE și maxim 1,14 eurocenți/minut pentru apelurile primite.

De asemenea, un mesaj text va fi taxat suplimentar cu cel mult 2 eurocenți, în timp ce accesul la internet cu maximum 5 eurocenți/MB (toate fără TVA).

La 30 aprilie 2016 intră în vigoare ultima etapă intermediară reglementată de Comisia Europeană înainte de eliminarea completă a tarifelor de roaming în interiorul Uniunii Europene de la 15 iunie 2017.

"Dacă un furnizor alege să aplice o suprataxă, fie pentru toate serviciile în roaming (apeluri efectuate, apeluri primite, SMS trimise, date), fie doar pentru anumite servicii, suma dintre tariful național în afara rețelei și suprataxa aplicată nu trebuie să depășească următoarele tarife maxime reglementate: 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru apelurile efectuate, 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), respectiv 0,20 euro/MB (fără TVA) pentru traficul de date", anunță ANCOM.

Utilizatorii de cartele preplătite trebuie să încarce un credit suplimentar din care să se deducă valoarea suprataxei pentru utilizarea serviciilor în roaming, pentru a putea beneficia de aceste servicii.

Operatorii pot să pună la dispoziția clienților tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine