2019-10-15 19:42

Cătălin Botezatu: Nu existau nereguli la Bamboo

 |  14:35
Cătălin Botezatu: Nu existau nereguli la Bamboo

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, designerul Cătălin Botezatu susține că nu există nereguli în privinţa documentelor Clubului Bamboo. După tragedia din Colectiv s-ar fi investit peste 100.000 de euro în noi materiale de protecţie împotriva incendiilor la Bamboo, mai spune fostul (?) acționar al clubului și prieten al patronului acestuia.

Cu acești bani s-ar fi făcut „ieşiri de urgenţă mai multe decât aveam nevoie şi foarte largi. Când au venit pompierii, după 10 – 15 minute, nu mai aveau ce să evacueze şi oricum nu ar fi avut cum şi cu măşti şi fără măşti pentru că era fum. Nu mai aveau ce să facă. Oamenii au fost evacuaţi de personalul clubului, care a intrat cu tricourile ude la gură şi a scos oamenii de acolo”, a declarat Cătălin Botezatu, în intervenția telefonică citată de News.ro.

Întrebat cum îşi explică amenzile din ultimele luni pentru exploatare necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi blocarea căilor de evacuare, el a spus: „Nici măcar nu se pune problema, erau semnalizate (căile de evacuare - n.r.). Cred că aveam sute de semnalizări din acelea verzi cu ieşire de urgenţă, aveam hidranţi, sute de extinctoare. Sunt foarte multe poveşti”.

De asemenea, întrebat dacă au fost contestate amenzile date de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, el a susţinut că nu ştie de existenţa lor: „Nu ştiu. Eu nu ştiu că sunt aceste amenzi. Noi am făcut tot ce se putea face în acest sens din momentul în care s-a întâmplat tragedia de la Colectiv şi s-a investit încontinuu”.

Acesta a ţinut să precizeze că în clubul Bamboo nu se fumează. „Dacă la noi în club cineva îşi aprinde ţigara, toţi bodyguarzii merg la ei sau sunt semnalizaţi cu lasere să stingă ţigările. Există zone în care se fumează şi lume merge la fumat”, a susţinut Cătălin Botezatu, contrazicând, astfel, spusele martorilor - clienți ai clubului, care au scăpat nevătămați din incendiu.

Întrebat dacă ştie sursa incendiului, el a spus că focul a pornit dintr-o zonă nu care nu se aflau oameni. „Se spune că a luat foc în zona bucătăriei. Nu are nicio legătură cu bucătăria, nu are nicio legătură cu o narghileaua care ar fi luat foc, că focul ar fi plecat din mijlocul clubului. În niciun caz. Focul a pornit de undeva din stânga barului, este intrarea într-un alt club, într-un ballroom să spunem. Au ars 3.000 de metri pătraţi, a ars totul. Ideea e că în acea zonă nu intra nimeni”, a adăugat el.

Întrebat ce poate spune despre autorizaţia de funcţionare, Cătălin Botezatu a susţinut că toate documentele erau în regulă.

„La orice astfel de local, în fiecare lună apar noi cereri, noi reglementări. În fiecare lună ni se cere ceva. În ceea ce priveşte documentele, acestea vor fi depuse şi o să vedeţi că nu sunt nereguli. Nu poţi să funcţionezi, un club care se află în top 10 cluburi în lume nu putea funcţiona pur şi simplu aşa. Dacă existau mici nereguli, ni se aduceau la cunoştinţă şi se remediau imediat. Nu îţi permiţi la un astfel de nivel să mergi mai departe. Sau dacă erau nişte nereguli atât de mari, clubul era închis. Nu te lasă nimeni, că eşti tu Bamboo, să mergi mai departe dacă ai nereguli foarte mari. După tragedia de la Colectiv s-au investit peste 100.000 euro în noi materiale de protecţie împotriva incendiilor”, a subliniat Botezatu, arătând că localul nu avea asigurare.

Întrebat dacă este acţionar al clubului Bamboo, Cătălin Botezatu a evitat să dea un răspuns clar. „Să spunem că sunt unul dintre oamenii care ţine la acest club”, a afirmat acesta.

Clubul Bamboo, care a fost distrus în totalitate în incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă, este operat de firma Morgana Invest SRL, deţinută de italianul Vincenzo Castellano şi de societatea Bambu Tei SRL. Această firmă are ca acţionari trei cetăţeni italieni şi o societate comercială înregistrată în Cipru, scrie Hotnews. Vicenzo Castellano este nepotul lui Joshua Castellano, fondator al clubului în urmă cu 15 ani, când era partener în această afacere cu designerul Cătălin Botezatu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-21

In legatura cu acest articol...

Firea și Turcan își dau mâna să acuze Guvernul Cioloș pentru incendiul din Bamboo

Bamboo: Suspiciuni de spălare de bani, trafic de droguri, evaziune şi neplata impozitelor

Gabriela Firea: Dacă un club nu are autorizație, trebuie închis

Carmen Dan, ministru de Interne: Ultimul control, în noiembrie 2016.

Primarul Sectorului 2 confirmă lipsa autorizaţiilor Clubului Bamboo

Lista scandalurilor și fițelor din Bamboo. Misteriosul proprietar conexat cu mafia napoletană

Avocatul Clubului Bamboo, membru PRU

Bamboo funcţiona ilegal, dar cu acordul tacit al Primăriei Sectorului 2

Zeci de persoane spitalizate, după ce clubul Bamboo din Tei s-a făcut SCRUM
Parerea ta...

UMERI CRACI DE DIMBOVITA
21 Ian 2017

MA BAGABONTULE , GOLANULE , BOMBONEL , PEDOFIL DE CURVE , PUSCARIAS , II AI PE TOTI LA MINA , CU CURVELE TELE CARE LE PLIMBI PESTE TOT . ZICEAI CA MORI SI CIND COLO BAGI PE ALTI IN MORMUNT SI FURI STATUL . NUMAI 250 MII DE EURO AFACERI ??????? POATE INTR-O SAPTAMINA . MINCALEAI VATA LA TOATE CURVELE TELE . LA JILAVA CU TINE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray