2019-12-06 04:46

Catolicii vor să schimbe Rugăciunea ”TATĂL NOSTRU”. Ce se modifică

 |  22:22
Catolicii vor să schimbe Rugăciunea ”TATĂL NOSTRU”. Ce se modifică

Rugăciunea "Tatăl Nostru" ar putea suna diferit de anul viitor. Astfel, Biserica Catolică din Italia vrea să înlocuiască varianta "nu ne duce pe noi în ispită", care a stârnit controverse de-a lungul timpului, cu formula "nu ne lăsa pe noi sa cădem în ispită". Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Confederaţiei Episcopale Italiene. Modificarea trebuie aprobată de Sfântul Scaun.

Rugăciunea "Tatăl Nostru" se spune deja diferit în Franța, iar acum și preoții italieni vor ca în bisericile din peninsulă un fragment din rugăciunea "Tatăl Nostru" să fie schimbat.

Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Catolică: "Să nu se mai spună 'și nu ne duce pe noi în ispită', ci 'nu ne lăsa să cădem în ispită'. Aceasta este principala modificare. (…) Posibil ca nu anul acesta, dar anul viitor, deci în 2019, să intre și la noi în uz. Posibil! Sau poate să fie și în 2020".

"Nu e vorba de o schimbare aici, ci de o îmbunătăţire. Se îmbunătăţeşte ceea ce s-a folosit. Nu este Dumnezeu cel care ne duce pe noi în ispită. Se aduce o corectare" – Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Unii teologi nu sunt convinși că schimbarea unui vers dintr-o rugăciune atât de veche este soluția corectă.

Printre credincioși, părerile sunt împărțite.

Pentru ca rugăciunea să fie schimbată, ar trebui ca episcopii din țara noastră să stabilească acest lucru. E nevoie și de un acord de la Vatican.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-16Parerea ta...

S-AU DILIT șI ășTIA!
18 Noi 2018

Adică Dumnezeu a greșit când a dat Rugăciunea Domnească pentru toată lumea?! Poate nu le-a explicat nimeni sensul lui ”și NU NE DUCE ÎN ISPITĂ” care înseamnă A NU (A)DUCE ÎN ISPITĂ (încercare) mai mut decât poți duce și, potrivit vremurilor.... de ispita lepădării de credință din frică, deci DE ISPITA LEPĂDĂRII DE HRISTOS ȘI DE CREDINȚĂ! Or zică mulți că e justificată schimbarea pentru că așa cum e spusă acum, s-ar înțelege că Dumnezeu duce în ispită. NU! Fiecare se (a)duce (pe sine) în ispită, în funcție de aplecarea sufletului său - mai mult spre cele lumești, ALE LUMII sau spre cele nemuritoare, CEREȘTI! ISPITA/ISPITELE sunt îngăduite ca MOMEALĂ, cum spune Pr.Arsenie Boca, pentru că” Deşi înzestraţi cu darurile Botezului, totuşi n-am scăpat de războiul momelilor. Momeala nefiind păcat, e permisă de Dumnezeu să cerce cumpăna libertăţii noastre. ”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray