2020-02-28 11:57

Cazuri de meningită West Nile în Bulgaria. România este şi ea vulnerabilă

 |  17:57
Cazuri de meningită West Nile în Bulgaria. România este şi ea vulnerabilă

Deşi nu a fost confirmat încă nici un caz în anul 2010,site-ul noinvite.com relatează că meningita West Nile, o boală transmisă deţânţari, a omorât deja 3 persoane în Grecia, iar în nordul Bulgariei există maimulţi oameni suspectaţi de a avea virusul, care au fost spitalizaţi şi aşteaptăun diagnostic concret. Medicii români sfătuiesc populaţia să ia măsuri deprecauţie.

MeningitaWest Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediulţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om. România a suferitîn 1996 o epidemie masivă, numărul celor bolnavi ridicându-se la aproape 400.Ministerul Sănătăţii a precizat marţi: "În România, în anul 1996, a evoluatcea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa care a totalizat 393 decazuri. Urmare a acestui fapt, începând din 1997, autorităţile sanitare auimplementat un sistem de supraveghere a acestei infecţii la om, sistem carefuncţionează şi în prezent. În anul 2009, prin acest sistem, au fost confirmatedouă cazuri de îmbolnăvire".

Astfel,specialiştii în sănătate publică ai minsterului recomandăoamenilor se evite cât pot de mult contactul cu ţânţarii, purtând îmbrăcămintecu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice care potîndepărta ţânţarii. Totodată, oamenii sunt sfătuiţi să monteze plase contraţânţarilor la geamuri şi uşi sau să folosească substanţe specifice pentruîndepărtarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea ţânţarilor, esterecomandată înlăturarea recipientelor cu apă stătută.

Deasemenea, orice pacient care prezintă simptomele bolii este sfătuit să seprezintă de îndată la un medic. Simptomele pot fi: febră, dureri intense decap, vărsături, dureri abdominale sau musculare şi articulare.

MinisterulSănătăţii a declarat că, în ultimii ani, au fost confirmate cazuri de meningităWest Nile în Franţa, Ungaria şi Italia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine