2020-02-18 17:19

Ce cadouri SURPRIZĂ a pregătit Carmen Iohannis pentru Papa Francisc

 |  21:24
Ce cadouri SURPRIZĂ a pregătit Carmen Iohannis pentru Papa Francisc

Carmen și Klaus Iohannis se pregătesc intens zilele acestea pentru a-l primi pe Papa Francisc pentru care au pregătit deja mai multe cadouri. Este prima vizită a actualului papă în România și se produce la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea. Practic, este a doua vizită a unui papă din istorie, iar pentru asta s-au pus la cale o serie de evenimente.

Prima doamnă și președintele țării nu îl vor primi pe suveranul pontif cu mâna goală. Cei doi s-au gândit să îi ofere elemente din toate regiunile istorice ale României, dar și bucate 100% românești. Este vorba, scrie ziarul Libertatea, în special despre produse gastronomice. Iohannis îl va primi pe Papă pe 31 mai, pe aeroportul Otopeni.

După primirea de pe pistă, Papa Francisc se va plimba cu papamobilul pe bulevardele Capitalei salutând mulțimea, așa cum a făcut-o în toate vizitele sale din celelalte țări.

Părintele va sta în România până pe 2 iunie, și pe lângă slujba comună pe care o va ține cu Patriarhul Daniel la Catedrala Mântuirii Neamului, Francisc va vizita și alte localități unde se va adresa creștinilor.

În turneul său prin România, Papa Francisc va fi la Șumuleu Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu. Capul Bisericii Catolice va fi întâmpinat la Cotroceni de  garda de onoare, după intonarea imnului de stat. În București, Papa va merge și la catedrala Sfântul Iosif, a greco-catolicilor, unde va ține o slujbă specială, de binecuvântare a României, scrie Fanatik.ro.

 

Ceremonia de bun rămas a Papei va avea loc la Sibiu, după ce se va vedea la ora 17:00 cu comunitatea rromă. Trebuie menționat, în legătură cu acest turneu papal, că vizita pe care o efectuează părintele în România este cea mai lungă vizită pe care a avut-o vreodată în Europa. În general, călătoriile sale nu au durat mai mult de două zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine