2019-10-23 18:28

Ce este VX, otrava cu care a fost UCIS Kim Jong-Nam, considerată armă de DISTRUGERE în masă

 |  17:06
Ce este VX, otrava cu care a fost UCIS Kim Jong-Nam, considerată armă de DISTRUGERE în masă

Substanţă insipidă şi inodoră, ilegală în conformitate cu Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice, otrava VX se gaseste sub formă de lichid, de cremă sau în stare gazoasă. VX este considerata arma de distrugere in masa, vinovata totodata pentru asasinarea lui Kim Jong-Nam. Otrava VX este ucide in 15 minute de la administrare.

Se crede despre Coreea de Nord că are al treia cel mai mare stoc de arme chimice, potrivit proiectului Nuclear Threat Initiative/ Iniţiativa Ameninţării Nucleare, care analizează armele de distrugere în masă.

Analiştii din Coreea de Sud au identificat substanţele Sarin şi VX ca fiind punctele centrale ale programului nord-coreean de arme chimice.

VX în stare lichidă poate fi absorbită de corpul uman prin piele sau contactul cu ochiul şi nu se evaporă cu uşurinţă.

După senzaţia de ameţeală şi greaţă, expunerea la VX progresează rapid spre convulsii şi insuficienţă respiratorie înainte de deces, potrivit Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor din Statele Unite (CDC).

Poate fi fatală după 15 minute, potrivit Centrului Biologic Edgewood din SUA, citat de Mediafax.

Şeful Poliţiei din Malaezia, Tan Sri Khalid, a declarat că autorităţile intenţionau să cerceteze aeroportul din Kuala Lumpur, dar şi alte locaţii pe care suspecţii le-au vizitat, de ”materiale radioactive”.

Malaezia a solicitat, joi, urmărirea internaţională, prin Interpol, a patru nord-coreeni, în cadrul anchetei asasinării lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului de la Phenian.

Crima a tensionat relaţiile dintre Coreea de Nord - care a fost din ce în ce mai izolată ca răspuns la programele sale nucleare şi de rachete - şi Malaezia.

Kim Jong-Nam a murit la data de 13 februarie în aeroportul internaţional din Kuala Lmpur, după ce două femei ar fi folosit asupra feţei sale o substanţă, în timp ce se îmbarca într-o cursă spre Macao.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray