2020-07-14 08:25

Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai

 |  17:41
Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai

Indiferent daca alegeti plaja, parcurile tematice, safari in desert sau „excursiile” in mall-urile gigant, un lucru este cert: in Dubai nu va veti plictisi nici o secunda. Chiar daca majoritatea copiiilor viseaza sa ajunga la Disneyland Paris, ar trebui sa stiti ca in Dubai exista multe astfel de parcuri destinate celor mici si care, cu siguranta, ii vor cuceri si pe cei mari. Legoland, Kidzania, Dubai Aquarium & Underwater Zoo, Dubai Ice Rink , Wild Wadi Waterpark & Dubai Zoo, IMG Worlds of Adventure sunt doar cateva dintre locurile care ii vor fascina pe copii in cel mai mare oras din Emiratele Arabe Unite.

#1 Legoland

Dubai este pe punctul de a deveni un adevărat paradis al distracțiilor datorită Dubai Parks and Resorts (Parcurile și stațiunile din Dubai). Copiii își vor ascunde cu greu entuziasmul în labirintul cu parcuri tematice enorme, precum Motiongate, Bollywood Park și parcul tematic Legoland și parcul acvatic, în timp ce adulții se pot relaxa pe bulevardul Riverland, care găzduiește restaurante și programe de distracții incitante. Hotelul luxos în stil polinezian, The Lapita, este amplasat în parcul tematic, oferindu-le oaspeților accesul cu ușurință la facilitățile pe care le oferă.

La parcul acvatic Legoland distracțiile se țin lanț. Majoritatea atracțiilor le permit celor mici să se ia la întrecere între ei, individual sau în echipe. Duplo Splash Safari se adresează celor mai mici dintre ei, iar cei mari și mai curajoși au la dispoziție câteva tobogane de o persoană. De asemenea, copiii își pot pune mintea la contribuție cu „Build-A-Boat”, unde pot să construiască orice tip de barcă își imaginează și să o pună la încercare pe apă. Cei care doresc să navigheze pe un râu liniștit își pot confecționa plute din piese mari și moi de Lego, la Build-A-Raft-River, înainte să ridice ancora. Parcul acvatic Legoland este ideal pentru familiile cu copii între 2 și 12 ani și asigură experiențe distractive și interactive.

Ce puteti face in Legoland:

1. Luați permisul de conducere Lego

Pilotați pe pista plină de curbe de la Școala Auto din Lego City. Copiii de 6-12 ani pot să învețe bazele șofatului și să dobândească propriul permis de conducere Legoland, în vreme ce cei cu vârste între 3-6 ani se pot distra la Școala Auto Junior.

2. Emoții puternice la rollercoaster-ul Dragon

Veniți să încercați emoții puternice la rollercoaster-ul Dragonul regatului medieval. Atingând viteze de până la 60 km/h și înălțimi de până la 6 m, această mult-așteptată cursă încântă vizitatorii, purtându-i printr-o călătorie acoperită și în aer liber prin Castelul Regelui. Temerarii mai tineri se pot bucura de varianta mai blândă, Ucenicul Dragonului.

3. Admirați Burj Khalifa în mărime Lego

Reper în orice parc tematic Legoland din lume, Miniland din Dubai este de neocolit. Aici se află machete la scară reală a celor mai emblematice clădiri din Dubai (făcute în întregime din piese Lego), printre care Burj Khalifa, Sheikh Zayed Road și Dubai Airport, plus alte construcții celebre, cum sunt cele mai înalte zece clădiri din lume și Taj Mahal, potrivit visitdubai.com. Amplasat în mijlocul parcului, Miniland Dubai este, de asemenea, primul de felul acesta prevăzut cu aer condiționat.

4. Construiți-vă propriul oraș

Niciun Legoland nu este complet fără proiectele de construit. În Miniland, copiii pot îndrăzni mai mult, construindu-și propriul oraș la o masă de joc interactivă. Peisajul urban al acestui oraș nou-creat se va modifica zilnic, după cum îl proiectează vizitatorii Legoland

5. Lăsați-vă vrăjiți de spectacolul cu păpuși futuriste Ninjago

Acesta nu este un spectacol ca oricare altul. Inspirat de celebrele personaje Lego cu același nume, această nebunie cu păpuși 4D are loc în Stage City și folosește efecte speciale și iluzii pentru a-i surprinde pe cei din public. Fiți pregătiți pentru ceva neașteptat.

6. Fiți erou la Rescue Academy

Iată visul oricărui copil: să urce în tulumba de pompieri și să gonească pe drum ca să salveze o „clădire în flăcări”. Părinții își pot ajuta copiii să ajungă la locul incendiului, unde aceștia vor avea ocazia să se transforme în eroi, stingând vâlvătaia cu furtunurile din dotare. O activitate amuzantă pentru toată familia.

7. Pierdeți-vă urma în universul aventurilor

Pe cei mici îi așteaptă nenumărate aventuri. La Adventure, vizitatorii pot porni într-o călătorie pentru a recupera comoara furată de la un faraon, folosind lasere de ultimă generație. Totul se petrece în Regatul Pierdut, cu temă egipteană. La Waves Racers, pe de altă parte, se poartă lupta cu valurile.

9. Luați acasă propria piesă Lego

Luați parte la turul fabricii și aflați cum și din ce sunt făcute piesele Lego. La capătul turului, aveți ocazia să duceți acasă propria piesă, proaspăt turnată.

8. Totul ține de imaginație

Puneți-vă priceperea la încercare în ținutul Imagination, unde vă puteți petrece orele construind roboți și testând mașini electrice. Tinerii fani ai Lego își pot ocupa timpul în valea Duplo, în vreme ce copiii mai mari se pot deschide către aventuri mai provocatoare, în Master Builder Academy.

 

#2 IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure promite vizitatorilor din întreaga lume patru zone de aventură epice într-o singură locație. Două dintre cele patru zone reprezintă branduri de renume mondial, Cartoon Network și MARVEL, în timp ce zonele IMG Boulevard și Zonele Lost Valley – Dinosaur Adventure sunt concepte originale create de Grupul IMG.

IMG Worlds of Adventure acoperă o suprafață imensă, având capacitatea de a întâmpina mai mult de 20.000 de vizitatori pe zi; parcul este dotat cu o gamă unică de roller-coastere, bazate pe personajele populare Cartoon Network, MARVEL Super Heroes și dinozauri.

#3 Dubai Miracle Garden

În mijlocul deșertului arid din Dubai se află o grădină plină de flori și verdeață - o veritabilă oază într-un mediu altfel pustiu. Situată la doar câteva minute de mers cu mașina de oraș, Dubai Miracle Garden dispune deja de mai mult de 45 de milioane de flori în eflorescență și își propune să devină cea mai mare grădină de flori din lume. Pentru cei care se bucură de ceea ce le oferă natura, cel mai probabil acesta este locul ideal pentru ei. Florile sunt aduse din toate colțurile lumii si presărate pe o suprafață de aproximativ 72.000 de metri pătrați.

La fel ca și Parcul Keukhenof din Olanda, Dubai Miracle Garden este împărțită pe mai multe sectoare cu diferite tematici. Florile sunt amenajate în formă de mașini, inimioare, delfini, ceasuri sau redau scene din povești celebre.

#4 Bollywood Parks

Dansați pe melodiile filmelor Bollywood preferate sau descoperiți-vă talentul ascuns în primul parc de distracții cu tematică bollywoodiană. Situat în cadrul Dubai Parks and Resorts, Bollywood Parks vă oferă o zi plină de energie, cu muzică de divertisment, spectacole, plimbări și multe altele. Îmbarcați-vă într-o plimbare 3D de-a-ndoaselea prin Krrish: Hero’s Flight, inspirat de filmul cu Hrithik Roshan sau amuzați-vă la spectacolul de cascadorii Dabangg, în care apare sosia lui Salman Khan.

#5 The Green Planet

Faceți o plimbare prin pădurea tropicală chiar aici, în Dubai. Mergeți la Green Planet – Planeta verde din City Walk, cartierul șic, construit în aer liber și dedicat cumpărăturilor, pentru a fi transportat într-un ecosistem natural plin de floră, faună și distracție. Aici veți întâlni 3000 de plante și animale, de la tucani viu colorați și șopârle greu de prins, la fluturi și chiar porci spinoși (nu ratați leneșul din zonă!). Bio-domul vertical captivant reprezintă un deliciu pentru orice ecologist în devenire.

#6 Ski Dubai

După cursa cumpărăturilor, dați o tură pe schiuri la Ski Dubai, în interiorul Malls of the Emirates. Atacați pantele pe schiuri, cu sania sau snowboardul ori construiți un om de zăpadă în acest parc de iarnă. De asemenea, vă puteți rostogoli la vale într-o minge uriașă, vă puteți împrieteni cu pinguinii și puteți sorbi o ciocolată caldă și cremoasă, tot timpul anului.

#7 Skydiving la interior

Nu sunt mulți cei care ar contrazice ideea că saltul din avion este una dintre cele mai palpitante activități din lume, însă toți sunt de acord că nu e destinată copiilor. Cu toate acestea, la iFLY Dubai din Mirdif City Centre, copiii și adulții au ocazia să trăiască experiența saltului din avion în siguranță deplină, fără a urca la mai mult de trei metri față de sol, grație tehnologiei avansate a tunelului vertical cu vânt.

#8 Aquaventure

Aflat în interiorul stațiunii Atlantis The Palm , Aquaventure este cel mai mare parc acvatic din Dubai și conține unele dintre cele mai provocatoare atracții de parc acvatic de oriunde din lume. Parcul în sine conține două turnuri principale (Poseidon și Neptun), legate de un râu mare și calm pe care temerarii sunt transportați de la o atracție la alta.

Pentru cei dependenți de adrenalină, parcul vine cu o serie de opțiuni; cu toate acestea, cei mai doritori au Poseidon's Revenge și Leap of Faith. La primul, doritorii sunt închiși într-un tub vertical din sticlă și sunt eliberați printr-un chepeng. Ei cad apoi spre pământ. Iar cel de-al doilea este doar o cădere larg deschisă, aproape verticală, pe care o abordează numai cei cu stomacul deosebit de puternic.

#9 Wild Wadi

Un parc acvatic original al Dubaiului, Wild Wadi Waterpark încântă turiștii și locuitorii tineri sau mai în vârstă încă din 1999. Este greu de crezut însă că parcul există de peste 15 ani, deoarece atracțiile sunt în permanență actualizate și parcul arată întotdeauna impecabil.

Bijuteria coroanei la Wild Wadi este de mult timp Jumeirah Sceirah - un tobogan de 120 m care îi trimite pe temerari cu viteze de 80 km/h, după ce li se dă drumul printr-un chepeng. Parcul mai conține și o seamă de tobogane cu plute, printre care Tantrum Alley, unde în plută sunt urcate până la patru persoane, cărora li se dă drumul pe tobogane acvatice, dându-le impresia că sunt periculos de aproape de margine, înainte de a ajunge în piscina de jos.

#10 The Beach Waterpark

Acest centru deschis pentru orice familie, aflat în capătul dinspre Dubai Marina al orașului, adăpostește The Beach Waterpark, o cursă cu obstacole gonflabilă, care plutește pe apă și cuprinde tobogane, pereți de cățărare și trambuline. Dacă vă aflați în vacanță cu micuții, duceți-i la Splash Pad, unde sunt fântâni arteziene, cadre de cățărare și multe jocuri care îi vor ține ocupați.

#11 Dubai Marina

Dubai Marina este un cartier construit pe o suprafață flotantă, structura a fost construită de către o firmă de dezvoltări imobiliare numită Ymaar Properties din Emiratele Arabe Unite. Zona are peste 200 de clădiri foarte înalte și câțiva zgârie-nori, precum Dubai Marina Towers, The Marina Torch, Infinity Tower, Princess Tower, Number One Dubai Marina, Marina Terrace, Le Reve și Horizon Tower, având o suprafață de 4.9 milioane m², include 40 de turnuri rezidențiale și hoteliere ale Jumeirah Beach Residence.

#12 KIDZANIA

Eeste un centru educational interactiv ce oferă copiilor și părinților lor un mediu educațional sigur, unic și foarte realist, care permite copiilor cu vârste între patru și șaisprezece ani să facă ceea ce le vine în mod natural, jucând roluri, prin imitarea activităților adulților în viața reală.

Copiii au „locuri de muncă” și fie sunt plătiți pentru munca lor (ca pompier, medic, ofițer de poliție, jurnalist, cosmetician etc.), fie plătesc pentru cumpărături sau pentru a se distra. Centrul de educație interioară este un oraș construit la scară pentru copii, complet, cu clădiri, străzi asfaltate, vehicule, o economie funcțională și destinații recunoscute sub forma unor „unități” sponsorizate și marcate de branduri multi-naționale și locale.

KidZania oferă, de asemenea, o zonă separată pentru copiii mici să se joace într-un mediu sigur și angajat.

#13 The Dubai Fountains

Cu o lungime de peste 900 ft – echivalentul a peste două terenuri de fotbal – Fântâna din Dubai este situată pe Lacul Burj de 30 de acri și apele sale „dansează” pe o selecție de melodii diferite. Fântâna are un design unic, format din cinci cercuri de dimensiuni diferite și două arcuri și oferă duze puternice de apă care aruncă jetul de apă până la înălțimi impresionante.

Apele fântânii dansează pe o coregrafie dintr-o gamă largă de melodii, de la muzică clasică la contemporană, internaţională sau arăbească. Când funcționează, fântâna împinge peste 22.000 de galoane de apă în aer în orice moment.

#14 Plaja publică de lângă Jumeirah (JBR beach)

Există posibilitatea să plăteşti şi să intri pe una din plajele private (Jumeirah Beach sau Marina Beach), dar există o plajă frumoasă publică, accesibilă oricui, nisipul e fin şi apa caldă, toalete şi cabine de schimb.

În aceeaşi zonă (Jumeirah Corniche) exista facilităţi de alergare (pista de 14 km), baruri cu sucuri, îngheţată şi burgeri.

#15 Desertul într-un safari cu 4×4

„Dune bashing” sau „desert safari” înseamnă o aventură cu un vehicol 4×4 pe dunele din deşert, tur ce durează, în general, de la ora 3.30 p.m. până la ora 9.30 p.m.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-16

Mai multe imagini:
Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai
zoom
Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai
zoom
Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai
zoom

Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai
zoom
Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai
zoom
Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai
zoom

Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai
zoom
Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai
zoom
Ce poți face cu copiii în Dubai? Top 10 DISTRACȚII pentru cei mici în Dubai
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz