2019-10-23 18:27

Ce s-a descoperit în GROAPA din Râmnicu Sărat care a ÎNGHIȚIT o mașină

 |  23:30
Ce s-a descoperit în GROAPA din Râmnicu Sărat care a ÎNGHIȚIT o mașină

Groapa din asfalt care a înghiţit cu totul o maşină parcată, pe marginea Drumului European 85, în Râmnicu Sărat, ar putea deveni... obiectiv turistic. Traficul a fost deviat, iar arheologii fac în continuare săpături în pivniţa veche de aproape 300 de ani descoperită din pricina surpării. Reprezentanţii Direcţiei de Cultură Buzău au cerut deja clasarea de urgenţă a sitului, iar primăria nu are voie să acopere groapa fără acordul ministerului Culturii.

Groapa care a scos la iveală o pivniţă veche de 300 de ani pe drumul european 85 nu va fi acoperită prea curând. Arheologii se bucură că mulţumită surpării au dat peste un vestigiu de pe vremea lui Constantin Brâncoveanu. Se gândesc acum să transforme groapa în obiectiv turistic.

Daniel Costache, directorul Muzeului judeţean Buzău: „Nici nu intră în discuţie astuparea şi turnarea de asfalt deasupra”.

Aici se impune un muzeu de sit din mai multe puncte de vedere, odată proximitatea de drumul european.

Constantin Căţoi, directorul Direcţiei de Cultură Buzău: „Pentru a o pune în valoare, singura procedură este clasarea de urgenţă, procedură deja demarată la nivelul direcţiei pentru cultură, vom face toate demersurile către Ministerul Culturii”.

Dacă locul chiar va deveni obiectiv turistic, autorităţile locale au de gând să profite şi ele de "necaz" şi deja vorbesc despre nevoia construirii unei centuri a oraşului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray