2020-04-08 09:17

Cea mai rară maimuţă din lume, fotografiată în Sri Lanka

 |  17:17
Cea mai rară maimuţă din lume, fotografiată în Sri Lanka

Oprimată misterioasă care aproape a dispărut din cauza distrugerii habitatului ei natural a fostfotografiată pentru prima dată în urmă cu câteva zile. Lorisul, găsit numai înSri Lanka, a fost considerat dispărut timp de 60 de ani. Apoi,unul a fost reperat în treacăt în 2002. Acum, cercetătoriiau reuşit să obţină imagini în premieră mondială a animalului.

Mai mult de 1.000 de explorărinocturne au fost efectuate în 120 de regiuni împădurite din Sri Lanka decercetători care lucrează în parteneriat cu Societatea Zoologică din Londra(ZSL). Lorisul a fost găsitîn şase regiuni şi cercetătorii au reuşit să captureze trei exemplare viipentru a le măsura.

Motivul principal care îl face atât de rar peacest animal este pierderea habitatului său natural, care a fost distrus înmare parte de către britanici pentru a crea plantaţii de ceai.

Estimările sugerează că au rămas doar 100 specimene înviaţă, acest fapt punând specia în rândul primelor cinci primate cele maiameninţate cu dispariţia. Ale voci susţin că situaţia ar fi şi mai gravă,astfel că ar putea să fi rămas mai puţin de 60de specimene, fapt care ar face această specie în acest moment cea mai rară.

Dr. Craig Turner de la ZSL a declarat: “Foarte mult dinhabitatul natural al primatei s-a pierdut de-a lungul timpului. Zona desud-vest din Sri Lanka a fost acoperită de păduri, dar acestea au fostdefrişate pentru agricultură şi culturi de ceai. Dincauză că lorisul este atât de rar şi pentru că timp de mulţi ani a fostconsiderat dispărut, practice, nu se ştie nimic despre această specie rară deprimate", a spus dr.Turner. (D.H.)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine