2020-08-13 00:33

Cei 101 de dispăruți ai Mineriadei. Parchetul face apel la public pentru identificarea lor

 |  13:30
Cei 101 de dispăruți ai Mineriadei. Parchetul face apel la public pentru identificarea lor

Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casației și Justiție publică, la solicitarea procurorilor Parchetelor Militare, fotografiile a 101 de persoane (vezi documentul atașat) dispărute în decursul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, sperând să le poată identifica, cu ajutorul publicului. Fotografiile vor fi păstrate timp de 30 de zile pe site-ul Ministerului Public, răstimp în care cei care pot da relații trebuie să le furnizeze. Între cei dispăruți se află și minori (la data respectivă).

Iată comunicatul Parchetului General:

În continuarea cercetărilor în cauza cunoscută generic sub denumirea ”Dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990”, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus prin ordonanță, în temeiul art.196 alin. 2 din Codul de procedură penală, autorizarea publicării pe site-ul instituției a fotografiilor existente la dosarul cauzei, în scopul identificării tuturor persoanelor vătămate. Până în acest moment, în urma verificării datelor menționate în evidențele constituite la nivelul unităților unde aceste persoane au fost reținute, cât și a fotografiilor realizate la momentul reținerii, nu în toate cazurile identificarea a fost posibilă, întrucât unele din aceste persoane au declarat date de stare civilă care nu le aparțineau sau care nu au corespondent în baza de date Centrală de Evidență a Persoanelor.

Pentru un număr de circa 100 de persoane din Piața Universității, reținute în dimineața zilei de 13 iunie 1990, nu există date suficiente care să poată conduce la identificarea lor întrucât au fost indicate în albumele foto realizate în incinta U.M. Măgurele numai cu nume și prenume, fără alte date suplimentare.

Astfel, cu toate că au fost efectuate de către procurorii militari o serie de verificări, acestea nu au condus la identificarea tuturor persoanelor vătămate în urma evenimentelor din 13-15 iunie 1990 petrecute în municipiul București, acesta fiind, dealtfel, unul dintre obiectivele stabilite în sarcina procurorilor prin hotărârea pronunțată de judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care a fost confirmată măsura infirmării dispusă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În acest context, în vederea soluționării cu celeritate a cauzei, publicăm fotografiile următoarelor persoane.

Datele care pot conduce la identificarea persoanelor vătămate din cauza anterior menționată urmează a fi furnizate într-un interval de 30 de zile de la data postării pe site-ul instituției a fotografiilor publicate, după care acestea vor fi retrase.

Persoanele interesate au la dispoziție următoarele date de contact:

Nr. telefon fix: 021 319 38 33 (interior 1244) Nr. fax: 021 319 38 89 Adresă e-mail: sectia_militara@mpublic.ro

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20

Documente:Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
20 Ian 2017

DE ATUNCI CLICA LUI ILIESCU-MAGUREANU A MAI DISTRUS CATEVA MILIOANE DE FAMILII DE ROMANI MAI ASASINAT DRACU STIE CATI ALTII......DIN 24DE MILIOANE CAM 5MILIOANE AU EMIGRAT SI 2MILIOANE AU DISPARUT.............MAFIA TZYGANEASCA NKVD ILIESCU A DISTRUS TOATA ROMANA...........AU JEFUIT SI FURAT TOTUL......CA TERMITELE SI AL-QAIDA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz