2019-10-19 15:14

Cele mai frumoase TÂRGURI DE IARNĂ din Europa. Unde poți merge de Crăciun

 |  22:08
Cele mai frumoase TÂRGURI DE IARNĂ din Europa. Unde poți merge de Crăciun

Cei care caută destinaţii obişnuite pentru turismul de iarnă ştiu deja că târgurile de Crăciun din Viena, Berlin, Praga, Salzburg sau Paris sunt cele mai aglomerate locuri de sărbători. Dar în Europa, sărbătorile vin cu ornamente diferite în fiecare colţ al continentului. Fie că este vorba despre o călătorie până la Budapesta, în mijlocul Europei, la Koln, la Lerwick ori în Helsinki, fiecare destinaţie vine cu atracţii de sezon adaptate spiritului local.

Târgul de Crăciun din capitala Ungariei este o destinaţie ideală pentru gurmanzi. La cele peste 150 de standuri instalate în Pesta se pot comanda porţii de gulaş servite în pâine şi alte specialităţi locale, iar modul de preparare este supravegheat de specialişti din Budapesta care au grijă să se respecte reţetele originale. Mâncare, muzică live şi dans sunt ingredientele principale ale sărbătorii târgului maghiar.

Carnavalul de la Koln a început pe 11 noiembrie, dar abia pe 28 februarie încep cu adevărat festivităţile cu petreceri publice în timpul cărora se suspendă orele de închidere pentru cluburi şi baruri. Tradiţia îi face pe participanţi să se adune purtând costume şi măşti la Neumarkt, în centrul oraşului. În duminica festivalului, elevii din oraş organizează parade în toate cartierele, iar cele mai întâlnite costume sunt cele ale Prinţului, Ţăranului şi al Fecioarei. Carnavalul, ale cărui origini organizatorii spun că vin din 1823, se încheie în 2019 pe 5 martie.

Dacă tot vorbim despre evenimentele de iarnă care se prelungesc până în primele luni ale anului 2019, merită pomenit festivalul Up Helly Aa, din Lerwick, oraşul scoţian din Insulele Shetland. Programat în ultima zi de marţi din ianuarie, evenimentul celebrează civilizaţia vikingilor prin concerte de muzică tradiţională şi o paradă cu torţe la care participă peste 1000 de pasionaţi ce poartă costume vechi, potrivit Mediafax.

Ieşită din comun este şi experienţa pe care o oferă tâgurile de Crăciun de la Valkenburg, din Olanda. De pe 16 noiembrie până pe 23 ianuarie, sute de standuri sunt răspândite prin tuneluri şi peşteri săpate în dealul Valkenburg. Aici se găsesc sculpturi în stâncă şi o capelă din secolul 18 în apropierea cărora sunt puse în vânzare produse de artizanat şi ¨miniclătite¨ Poffertjes.

În Helsinki, spiritul Crăciunului are parte de târgul lui. Cele aproximativ 100 de standuri amenajate în apropierea străzii istorice Aleksanterinkatu, trasată de la începutul secolului 19, sunt inspirate din tradiţia finlandeză. Vinul de sezon se numeşte Glogi şi este condimentat cu migdale şi stafide şi, uneori, chiar şi cu un strop de vodcă.

Organizat pentru prima oara in 1570, Targul de Craciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franta si unul dintre cele mai populare din Europa. Vizitatorii se pot bucura de peste 300 de casute in 12 locatii diferite din oras, majoritatea aflandu-se in jurul catedralei gotice. Sunt peste 2 milioane de vizitatori in fiecare an la Targul de Craciun din Strasbourg. Poti cumpara decoratii traditionale, mancaruri specifice Alsaciei, poti vizita targul de carti si gusta covrigii sau turta dulce realizati dupa reteta frantuzeasca. In Place Kleber se afla si atractia turistilor: un brad imens si parca mai spectaculos de la an la an. Multi turisti lasa cadouri sub bradul de Craciun pentru cei aflati in nevoie, potrivit concediu.com.

Colmar este o localitate aflata foarte aproape de granita cu Elvetia si Germania. Cinci piete din centrul istoric sunt amenajate iarna si reprezinta Targul de Craciun: Piata Dominicanilor, Piata Rapp, Piata Jeanne d’Arc, Piata Vechii Vami si Piata celor Sase Munti Negri. Vizitatorii se pot bucura de produse locale, cum ar fi vinurile si bauturile spirtoase alsaciene, dulciuri, ceramica, bijuterii handmade. In plus, atmosfera se transforma in una de basm, gratie grupurilor de coristi din fiecare dintre cele cinci piete.

Viena organizeaza cele mai frumoase si mai mari Targuri de Craciun din Europa, cu o multime de festivaluri gazduite in marile piete. Cel mai romantic Targ de Craciun vienez, recomandat in special pentru cupluri, este organizat in fata palatului Schonbrunn. Fatada palatului este iluminata si ofera un cadru impresionant pentru cele 60 de casute unde gasesti, printre altele, mancaruri traditionale, dar si delicatese precum capsuni trase in ciocolata, turta dulce si prajituri.

Targul de Craciun din Manchester este cel mai mare si cel mai original targ de Craciun din Anglia. A fost primul Targ de Craciun din Regatul Unit si a ajuns pana in prezent la peste 9 milioane de vizitatori, anual. Turistii sunt asteptati in Manchester cu peste 300 de standuri cu preparate traditionale, bauturi din toata lumea si o multime de suveniruri. Pe langa cumparaturi, turistii care viziteaza Targul de Craciun din Manchester au parte de diverse spectacole stradale, asta spre deliciul copiilor, dar si de un parc de distractii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray