2020-02-19 19:35

Cele mai vechi fosile de câine, descoperite în Elveţia

 |  16:26
Cele mai vechi fosile de câine, descoperite în Elveţia

Celemai vechi fosile de câine - fragmente de craniu şi dinţi datând din urmă cu14.000 de ani -, care ar putea fi cele mai vechi fosile de mamifere descoperitepână în prezent, au fost găsite într-o peşteră din Elveţia, informează AFP. "Încursul unei noi analize a faunei am identificat fragmente de craniu şi dinţi decâine aparţinând unei specii domestice. Un fragment mare dintr-un maxilardatează din perioada 14.600 - 14.100 î.H.", au spus autorii acestui studiupublicat în International Journal of Osteoarchaeology. "Credem că acestfragment de maxilar trebuie considerat prima dovadă indiscutabilă că pe atunciexistau câini domestici", spun cercetătorii de la Universitatea dinTübingen (Germania) în acest articol. Aceste fosile fac parte dintr-un ansambluarheologic descoperit în 1873 în peştera de la Kesslerloch, cantonulSchaffhausen (nordul Elveţiei), a indicat agenţia elveţiană ATS. Însă abia anultrecut cercetătorii de la Universitatea din Tübingen au început să fieinteresaţi mai mult de fosilele din ansamblul arheologic.

Arheologii belgieni au anunţat anterior că audescoperit un craniu de câine vechi de 30.000 de ani, însă cercetătorul HannesNapieral a declarat pentru agenţia ATS că se îndoieşte de acest lucru, fiind depărere că acesta ar aparţine mai degrabă unui lup.

Potrivit cercetătorilor germani, fragmenteledescoperite la Schaffhausen sunt total diferite de cele descoperite decercetătorii belgieni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine