2019-10-20 04:25

Cercetătorul britanic Robert Edwards, laureatul Premiului Nobel pentru Medicină pe 2010

 |  17:51

Cercetătorulbritanic Robert Edwards a fost recompensat,ieri, cu Premiul Nobel pentru Medicinăpe 2010, pentru descoperirile sale în domeniul fertilizării in vitro.

Cercetătorulbritanic Robert Edwards, în vârstă de 85 de ani, considerat "părintelefertilizării in vitro", a fost recompensat pentru punerea la punct aacestei tehnici de inseminare artificială creată pentru a combateinfertilitatea, a anunţat, luni, la Stockholm, comitetul Nobel.

RobertEdwards a fost recompensat pentru "dezvoltarea tratamentului defertilizare umană in vitro". "Descoperirile sale au condus laapariţia unui tratament împotriva sterilităţii care afectează un procent foartemare de populaţie şi peste 10% din totalul cuplurilor pe plan mondial", seafirmă în comunicatul emis de comitetul Nobel.

RobertEdwards este savantul care se află la originea naşterii "primului bebeluşconceput în eprubetă", Louise Joy Brown, născută în anul 1978.

Deatunci, aproape 4 milioane de persoane s-au născut pe plan mondial graţietehnicilor de fertilizare in vitro.

RobertG. Edwards s-a născut în 1925 în oraşul britanic Manchester. După ce şi-aefectuat stagiul militar luptând împotriva trupelor germane în timpul celui de-alDoilea Război Mondial, el a studiat biologia la University of Wales din Bangorşi la Edinburgh University din Scoţia, unde a absolvit în anul 1955 cu olucrare despre dezvoltarea embrionară la şoareci. În 1958 a devenit membru alNational Institute for Medical Research din Londra, începându-şi imediatcercetările din domeniul fertilizării in vitro pe pacienţi umani. Din 1963,Robert Edwards a lucrat la Universitatea Cambridge, iar apoi la Bourn HallClinic, primul centru de fertilizare in vitro din lume, pe care l-a înfiinţatîmpreună cu Patrick Steptoe. Robert Edwards a condus timp de mulţi ani acestcentru, în calitate de director al departamentului de cercetare, şi a fosteditorul mai multor reviste medicale specializate în domeniul tehnicilor defertilizare. În prezent, Robert Edwards este profesor emerit al UniversităţiiCambridge din Marea Britanie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray