2020-02-16 21:01

Chinezii au inventat

 |  18:41
Chinezii au inventat

„Degetelemele sunt atât de inteligente, încât se pot transforma în ruletă!”

Dacă ne întoarcem înistoria instrumentelor de măsurat, vom descoperi că, în trecut, unele părţi alecorpului erau folosite pentru a măsura lungimile (vezi "lungime de braţ").Nevoia de a reglementa aceste măsurători ne-a condus la ceea ce numim astăzisistemul metric, care ne este familiar tuturor. Şi pentru unii dintre noi, încăeste greu să renunţăm la vechile aproximări de genul "o aruncătură de băţ”,"două degete distanţă", "o lungime de braţ", "la o depărtarede un picior" etc.

Pentru a rezolvaaceastă prăpastie dintre aproximarea corporală şi măsurătorile digitale,designerii chinezi Choi Hyong-Suk, Jung Ji-hye şi Yoo-Jin Park au creat "degetulinteligent". Potrivit Yanko Design, acesta este un device care se plaseazăpe degetul mare şi cel arătător (ori orice combinaţie de degete) şi foloseştesemnale pentru a calcula distanţa dintre cele două puncte. Smart Finger esteconfecţionat din silicon pentru a se potrivit şi a fi confortabil pentru degetede orice mărime.

Degeto-metrul poate măsuralungimea, lăţimea şi volumul, printr-o procedură foarte intuitivă, cu ajutorulunor butoane. Distanţa este calculată pe baza timpului ce se scurge între celedouă semnale, în concluzie, cât îi ia semnalului să parcurgă distanţa dintrecele două degete. Această distanţă este ulterior afişată pe LED-uldispozitivului de măsurare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine