2019-10-17 13:40

Cine a CUMPĂRAT opera “Salvator Mundi”, cel mai SCUMP tablou din lume

 |  13:27
Cine a CUMPĂRAT opera “Salvator Mundi”, cel mai SCUMP tablou din lume

S-a descoperit cine este cumpărătorul lui "Salvator Mundi", de Leonardo da Vinci, devenit de curând cel mai scump tablou din lume, după ce a fost vândut la licitaţie pentru suma de 450,3 milioane de dolari, în noiembrie, a fost achiziţionat de autorităţile din Abu Dhabi, notează Mediafax.

Muzeul Luvru din Abu Dhabi a făcut public faptul că tabloul "a fost achiziţionat" de autorităţile locale, la o zi după ce în presa internaţională au apărut informaţii potrivit cărora "Salvador Mundi" ar fi fost cumpărat de prinţul moştenitor saudit. "Muzeul Luvru din Abu Dhabi aşteaptă cu nerăbdare să expună "Salvator Mundi", de Leonardo da Vinci. Opera a fost achiziţionată de Departamentul de Cultură şi Turism din Abu Dhabi", a precizat instituţia într-un mesaj publicat pe Twitter.

Cotidianul The Wall Street Journal a scris, joi, că tabloul a fost cumpărat de prinţul moştenitor Mohammed ben Salman. Acesta ar fi recurs la un intermediar pentru a cumpăra acest tablou, potrivit aceluiaşi cotidian.

Miercuri, reprezentanţii muzeului Luvru din Abu Dhabi, inaugurat în noiembrie, au anunţat că tabloul va fi expus în incinta instituţiei. Muzeul din Abu Dhabi a fost inaugurat pe 8 noiembrie, în prezenţa preşedintelui francez Emmanuel Macron.

La jumătatea lunii noiembrie, "Salvador Mundi" a devenit cel mai scump tablou din lume, un titlu deţinut anterior, din 2015, de lucrarea "Les Femmes d'Alger (version 0)" de Pablo Picasso.

De la licitaţia organizată de casa Christie's la New York, s-au făcut numeroase speculaţii privind identitatea noului proprietar al tabloului, scos la vânzare de miliardarul rus Dmitri Ribolovlev, care îl cumpărase pentru 127,3 milioane de dolari în 2013.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray