2020-02-16 22:33

Circa 800 de milioane de persoane, ameninţate de topirea gheţii în Oceanul Arctic

 |  17:37
Circa 800 de milioane de persoane, ameninţate de topirea gheţii în Oceanul Arctic

Aproximativ800 de milioane de locuitori ai Planetei sunt ameninţaţi de topirea gheţii înOceanul Arctic, a anunţat luni preşedintele Societăţii geografice ruse şiministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, citat de RIA Novosti înpagina electronică.

"Încazul în care creşterea temperaturii continuă, peste 800 de milioane depersoane riscă să se afle într-o situaţie de risc major", a declaratŞoigu, la o conferinţă de presă organizată înaintea forumului intitulat"Oceanul Arctic - teritoriu de dialog", care va avea loc în perioada22-23 septembrie la Moscova, la iniţiativa Societăţii geografice ruse şi aagenţiei RIA Novosti.

Potrivitoficialului, topirea gheţii ar putea provoca tasarea fundaţiei clădirilordincolo de Cercul Polar, ceea ce va duce la apariţia unor fisuri în zidurileconstrucţiilor.

Pede altă parte, tasările de teren riscă să distrugă numeroase conducte care trecîn zona de pergelisol, a explicat Serghei Şoigu.

"Vomforma în curând o echipă multifuncţională care va analiza această problemă şiva propune soluţii", a conchis oficialul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine