2020-02-28 02:52

CNA suspendă temporar și amendează postul Realitatea TV

 |  17:46
CNA suspendă temporar și amendează postul Realitatea TV

Consiliul Național al Audiovizualului a luat decizia de a suspenda temporar, timp de 10 minute, emisia postului Realitatea TV. Potrivit postului de televiziune, sancțiunea ar avea legătură cu modul în care a fost relatat mitingului Diasporei din 10 august.

„Abuz al Consiliului Național al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puțin timp, postul nostru de televiziune a fost sancționat de CNA pentru că a informat. V-a adus informații despre mitingul diasporei din 10 august și despre intervenție dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei, azi, CNA a hotărât să ne suspende emisia. Asa că, joi, 17 ianuarie, intre orele 19.00 si 19.10 emisia va fi suspendata”, anunță postul de televiziune.

În ședința din 10 ianuarie 2019, CNA a decis și amendarea postului Realitatea TV cu suma de 5.000 de lei. „În fapt, în perioada 20.07-4.08.2018, postul de televiziune REALITATEA TV a difuzat emisiuni de știri și dezbateri având ca subiect, un mesaj cu conținut obscen adresat PSD. Membrii Consiliului au constatat că ediţiile emisiunilor difuzate în perioada 20.07-4.08.2018, au avut un conţinut obscen, acestea fiind transmise la ore necorespunzătoare şi cu o încadrare greşită în raport de conţinutul lor, fapt de natură a prejudicia minorii”, se arată în decizia CNA.

„Membrii Consiliului au constatat că ediţiile emisiunilor de știri și dezbateri difuzate în perioada 20.07-4.08.2018, între orele 06.00-23.00, au avut un conţinut obscen de natură a prejudicia dezvoltarea minorilor, fapt ce contravine prevederilor art. 18 lit. b) din Codul audiovizualului. Potrivit dispoziţiilor invocate, nu pot fi difuzate în intervalul orar 06.00-23.00 producţii care prezintă scene de sex, limbaj sau comportament obscen. Astfel, în raport de conţinutul exemplificat mai sus şi de prevederile legale invocate, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul nu a respectat obligaţia prevăzută în sarcina sa de a ţine seama de alegerea unui interval orar de difuzare corespunzător, ceea ce a avut drept consecinţă nerespectarea reglementărilor privind protecţia minorilor în cadrul serviciilor de programe”, se mai arată în decizia CNA din 10 ianuarie.

Din 14 noiembrie 2018, CNA are o nouă componență după ce plenul reunit al Parlamentului a votat zece membri - titulari şi supleanţi pentru un mandat de şase ani. Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Eva Borsos Orsolya îşi continuă activitatea în CNA, iar între cei noi se numără directorul adjunct al Muzeului Cotroceni şi un fost deputat PNL de Ialomiţa. De remarcat că ALDE a rămas fără reprezentant după ce PSD a votat împotriva propunerii sale în Comisiile reunite de cultură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-15Parerea ta...

ANONIM
15 Ian 2019

AR TREBUI SUSPENDAT DEFINITIV ACEST CUIB DE BORFASI
@ANONIM
15 Ian 2019

Cate minciuni debiteaza postul asta aservit chiar ca ar trebui suspendat In plus se aude ca acolo se consumau droguri chiar inainte de intrarea in emisie
NEGRO
15 Ian 2019

Nu o sa ne inchizi gura Dictatura PSD_-ALDE-UDMR! Nu sa ne pui cu botul pe labe precum vajnicii tai inaintasi: Iosif Visarionovici Stalin, Ana Pauker, Gh. Gh. Dej, Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu, Adrian Nastase, si acum actuala gaselnita fosta PD-ista, Liviu Nicolae Dragnea! Nu o sa reusesti cum ai facut in 1948 cu publicatiile democrate! E o simpla zvarcolire de moarte a hidrei totalitarismului bolsevic agonizand dupa o sinecura a prostiei, a minciunii si a neputintei. Ca atunci cand credinta si ratiunea sunt acceptate de un popor tinut in intuneric mai mult de un veac tamaielile utopiei sunt aruncate peste bord. Du-te acolo unde meriti, putoiule stalinist, ca romanii acum stiu ce vor si mai ales unde sa-i puna la locul lor pe tradatori!
@NEGRO
16 Ian 2019

MAI BORFAS SI STALINIST IMPUTIT CA TINE SI CEI PE CARE II TOT SUSTII CINE ESTE ? AR TREBUI SA TRECEM LA UN REGIM NAZIST CA DOAR VAJNIC REPREZENTANT AVEM DEJA LA FEL SI PUPATORI DE DOSURI STERPE NAZISTE
ANONIM
16 Ian 2019

TRADATOR ESTI TU CU SASUL .TRADATOARE ESTE MACOVEICA CIOLOSUL ORBANUL SI TOATE SCARNAVIILE ASTEA NAZISTE LA CARE ALBUL E NEGRU SI NEGRUL E ALB Sunt pe invers ,pe deandoaselea scarbe gretoase
ANONIM
16 Ian 2019

Stimati telespectatori! In solidaritate cu postul pe care il urmariti, respectiv Irealitatea teve, nu va mai platiti datoriile catre statul acesta mafiot, care suge ciorapii boborului!
GHERGU
17 Ian 2019

HAOSUL SI BFRAMBUREALA DIN MASSMEDIA SI DIN TOATE MIJLOACELE DE PROPAGANDA CREATE INTENTIONAT TINTESC INDUCEREA IN LUME A DORINTEI UNOR REGIMURI POLITICE DURE CARE SA FACA ORDINE..!!!?? SA VEDEM....CZRE VA FI REZULTATUL....DAR ...CU SIGURANTA VOM VEDEA MULTE ...VICTIME COLATERALE...!!!??
GHERGU
17 Ian 2019

HAOSUL SI BFRAMBUREALA DIN MASSMEDIA SI DIN TOATE MIJLOACELE DE PROPAGANDA CREATE INTENTIONAT TINTESC INDUCEREA IN LUME A DORINTEI UNOR REGIMURI POLITICE DURE CARE SA FACA ORDINE..!!!?? SA VEDEM....CZRE VA FI REZULTATUL....DAR ...CU SIGURANTA VOM VEDEA MULTE ...VICTIME COLATERALE...!!!??
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine