2019-10-20 22:32

Colecţie Google Earth şi noi imagini Street View, dedicate României, pentru a marca 100 de ani de la MAREA UNIRE

 |  01:30
Colecţie Google Earth şi noi imagini Street View, dedicate României, pentru a marca 100 de ani de la MAREA UNIRE

Google a lansat noi imagini Street View şi galerii Google Earth dedicate României, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire.

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi colecţiile lui sunt deschise vizitatorilor virtuali prin intermediul imaginilor Street View captate în interiorul acestuia.

Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia poate fi vizitată virtual pe Google Maps.

Alături de acestea, Google a publicat o colecţie Google Earth dedicată României.

MNU a fost inaugurat pe 20 mai 1929 şi găzduieşte unele dintre cele mai importante piese legate de Revoluţia din 1848 şi de Marea Unire din 1918. Aici se află scrisorile lui Avram Iancu, şase volume ce conţin Documentele Unirii de la 1 Decembrie 1918, eşarfele tricolore purtate de delegaţiile adunării populare de pe Platoul Romanilor, manuscrisul cuvântării lui Vasile Goldiş în Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, precum şi biroul pe care s-a semnat, la 12 octombrie 1918, la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr, Declaraţia de Independenţă a românilor cuprinşi în ţinuturile Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului faţă de Imperiul Austro-Ungar. 

Catedrala Reîntregirii Neamului este un simbol al unităţii naţionale în care, la data de 15 octombrie 1922, s-a desfăşurat ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria ca suverani ai României Mari, potrivit News.ro.

„Discover Romania” este o colecţie Google Earth dedicată ţării noastre. Sunt disponibile trei galerii: una - dedicată frumuseţilor naturale (Delta Dunării, Cascada Bigar şi Vulcanii Noroioşi, între altele), o alta - monumentelor construite de oameni (Castelul Bran, Castelul Peleş şi Cimitirul Vesel de la Săpânţa), iar cea de a treia - unor momente importante din istoria românilor (Marea Unire, Revoluţia din 1989).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-30Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Artizanul francez al Marii Uniri Nu știu câți dintre politicienii de astăzi, care se vor buluci la Alba Iulia de Ziua Națională a României, știu că Marea Unire de la 1918 și existența țării noastre între frontierele ei actuale se datorează și unuia dintre cei mai mari geografi francezi, Robert Ficheux. Un cvasinecunoscut pentru marele public, dar un foarte bun vorbitor de limba română și un mare prieten al României
29 Noi 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray