2019-07-19 04:39

CONCERT în memoria Regelui MIHAI. Unde va avea loc

 |  10:04
CONCERT în memoria Regelui MIHAI. Unde va avea loc

Orchestra Naţională Radio modifică programul concertului dedicat memoriei regelui Mihai I al României, care va avea loc vineri, de la ora 19.00, la Sala Radio, scrie News.ro.

Sub bagheta dirijorului Matthias Manasi, programul serii va include, în prima parte, "Poemul op. 25 pentru vioară şi orchestră", de E. Chausson, "Romanţa op. 50 în fa major pentru vioară şi orchestră", de L. van Beethoven şi "Meditaţie din opera Thaïs" de Jules Massenet. Solistul invitat al primei părţi va fi violonistul Alexandru Tomescu.

În partea a doua a concertului, Orchestra Naţională Radio, alături de Corul Academic Radio, condus de Ciprian Ţuţu, va interpreta "Recviemul în re minor, op. 48" de G. Fauré, cu participarea sopranei Veronica Anuşca şi a baritonului Ştefan Ignat.

În prezent director muzical al Nickel City Opera din Buffalo, Statele Unite, Matthias Manasi a colaborat cu orchestre de prestigiu din Europa şi Statele Unite, fiind deopotrivă dirijor şi un excepţional pianist.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-08Parerea ta...

LEVST.
08 Dec 2017

"...Requiem sau Missa pro defunctis este missa catolica ce se tine in memoria unei persoane decedate, ritual de la care s-au preluat momentele si textele in limba latina de la Introducere ( Psalm 64:2-4), Kyrie eleison, Gradual (Psalm 111:7), Ofertorium, sanctus, Agnus Dei, Comuniunea, Pie Jesu, Libera me, In Paradisum. O inspiratie divina este Requiemul de Wolfgang Amadeus Mozart care a rasunat pe scena Ateneului Roman in Concertul Extraordinar dedical Memoriei Majestatii Sale , REGELE MIHAI I joi, 7 Decembrie si reluat Vineri, 8 Decembrie,..."___-----___regele era ortodox si era-conform uzantelor- mai marele bisericii, insa la funeralii i se canta muzica catolica...Popimea ortodocsa trebuie sa fie extrem de ocupata cu pregatirile colectiilor de carnati, sunci, vinuri s.a.m.d.Si ce, nu au dreptate? "Mortii cu mortii, vii cu viile si vinul!"
LEVST.
08 Dec 2017

corectie:"Mortii cu mortii, viii ciu viii, cu viile si vinul!"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray