2020-06-06 12:23

Controverse despre divinitate într-o nouă carte semnată de Stephen Hawking. Strategie de marketing?

 |  17:30
Controverse despre divinitate într-o nouă carte semnată de Stephen Hawking. Strategie de marketing?

Într-ocarte deja controversată, faimosul om de ştiinţă Stephen Hawking susţine căfizica modernă nu lasă loc pentru Creator şi că doar ştiinţa ar putea explicaoriginile Universului.

Înbestsellerul “The Grand Design”, profesorul Stephen Hawking ajunge la concluziacă, datorită existenţei unei legi precum este cea a gravitaţiei, Universulpoate şi se va crea întotdeauna din nimic. "Creaţia spontană este motivulpentru care există ceva mai degrabă decât nimic, motivul pentru care Universulexistă, motivul pentru care noi existăm", spune astrofizicianul în carteasa. Volumul, scris împreună cu fizicianul Leonard Mlodinow, contestă credinţalui Sir Isaac Newton că Universul trebuie să fi fost creat de Dumnezeu pentrucă altfel nu s-ar fi putut naşte din haos.

ProfesorulStephen Hawking argumentează prin faptul că existenţa atâtor sisteme planetare,similare cu al nostru, nu ar putea fi în concordanţă cu ideea că sistemul Solar(cu un singur astru, cu distanţa ideală dintre Pământ şi Soare etc.) a fostcreat special pentru a susţine existenţa fiinţelor umane.

Într-oserie de documentare ştiinţifice din luna aprilie, Stephen Hawking susţine căeste raţional să se creadă în existenţa vieţii inteligente în altă parte aUniversului.

Într-oemisiune televizată, astrofizicianul avertiza că civilizaţiile extraterestreexistă aproape cu certitudine, însă omenirea ar trebui să evite orice contactcu acestea, din cauza consecinţelor care ar putea fi devastatoare pentru speciaumană. "Dacă extratereştrii ne-ar vizita, rezultatul ar fi mai grav decâtatunci când Cristofor Columb a debarcat în America, cu rezultate nu prea bunepentru amerindieni", declara atunci Stephen Hawking.

Deasemenea, într-un interviu din luna august acordat site-ului Big think, StephenHawking susţinea că rasa umană trebuie să colonizeze spaţiul în următorii 200de ani dacă vrea să nu dispară. "Cred că viitorul pe termen lung al raseiumane se află în spaţiu. Va fi şi aşa destul de dificil să evităm producereaunei catastrofe pe Terra în următorii 100 de ani, fără a mai vorbi despreurmătorul mileniu sau milion de ani", declara Hawking în interviu.

StephenHawking, în vârstă de 68 de ani, renumit pe plan mondial pentru lucrările saledespre Univers şi gravitaţie, este autorul volumului "Scurtă istorie atimpului" (publicat şi de Humanitas, în 2004), una dintre cele mai desucces cărţi din literatura ştiinţifică, şi al volumului "George şi cheiasecretă a universului" (apărut şi la Humanitas, în 2009).

Atinsde scleroză laterală amiotrofică, o maladie paralizantă cu care a fostdiagnosticat pe când avea 22 de ani, profesorul se deplasează într-un scaun curotile şi comunică prin intermediul unui computer şi al unui sintetizatorvocal.

StephenHawking a început să predea la Universitatea Cambridge în 1962. El a primittitlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi este membru al Academieide ştiinţe americane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine