2020-06-03 13:07

Creştin-ortodocşii sărbătoresc vineri IZVORUL TĂMĂDUIRII. Credincioşii sunt chemaţi să ia Agheasma Mică

 |  10:03
Creştin-ortodocşii sărbătoresc vineri IZVORUL TĂMĂDUIRII. Credincioşii sunt chemaţi să ia Agheasma Mică

Creştin-ortodocşii sărbătoresc, vineri, Izvorul Tămăduirii, sărbătoarea închinată Maicii Domnului. În această zi, credincioşii sunt chemaţi la biserică pentru a lua apă sfinţită, cunoscută şi sub Agheasmă Mică, care poate fi băută tot anul.

Conform creştinortodox.ro, sărbătoarea Izvorul Tămăduirii nu are dată fixă, fiind trecută în calendar în vinerea din Săptămâna Luminată, adică vinerea care urmează după Paşte.

De Izvorul Tămăduirii, creştinii ortodocşi vor veni pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Agheasma Mică. Apa sfinţită poate fi băută tot anul, pe stomacul gol, spre deosebire de Agheasma Mare, de la Bobotează, care poate fi băută timp de numai 8 zile.

În România există mai multe izvoare considerate ale tămăduirii, unde mii şi mii de creştini vin să se împărtăşească din binefacerile apei sfinţite. Printre ele, izvorul de la Mănăstirea Dervent, Biserica Greacă din Brăila, Mănăstirea Ghighiu din judeţul Prahova, Mănăstirea Horăicioara din judeţul Neamţ sau Mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă din judeţul Argeş.

Din moşi strămoşi se spune că în această zi este bine ca oamenii să se spele cu rouă şi să bea agheasmă, pentru a se feri de boli sau chiar pentru a se vindeca.

Tot în această zi se curăţau şi se sfinţeau fântânile şi se găseau izvoare noi. Credinţa spune că fântânile sfinţite de Izvorul Tămăduirii nu vor seca în perioadele fără ploi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine