2020-07-14 14:09

Cum îl sărbătoreşte TEATRUL BULANDRA pe inegalabilul Victor REBENGIUC

 |  15:16
Cum îl sărbătoreşte TEATRUL BULANDRA pe inegalabilul Victor REBENGIUC

Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” îl sărbătoreşte, în perioada 22 - 28 iunie, pe inegalabilul Victor Rebengiuc, actor care joacă pe scena acestui teatru de peste 64 de ani.

Pe pagina oficială de Facebook a teatrului vor fi publicate fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat Rebengiuc, iar pe site-urile bulandra.ro şi smartradio.ro va fi difuzat, vineri, de la ora 19.00, spectacolul „Pescăruşul”, după A.P. Cehov, în regia lui Petre Sava Băleanu (1974).

Din distribuţie fac parte actorii Gina Patrichi, Valeria Seciu, Octavian Cotescu, Dan Nuţu, Mihaela Murgu, Cornel Coman, Virgil Ogăşanu şi Dan Nasta. Totodată, decorurile sunt semnate de Doina Levintza, iar producţia face parte din Arhiva de Aur a Societăţii Române de Televiziune.

Filmat de regizorul de radio şi teatru de televiziune Petre Sava Băleanu, unul dintre iniţiatorii teatrului TV, spectacolul „Pescăruşul” redă un univers populat de umor şi amar, dar şi de emblematica neputinţă a personajelor de a găsi calea unei comunicări autentice şi a comprehensiunii.

CV de invidiat la Bulandra

Victor Rebengiuc (n. 10 februarie 1933) s-a angajat la Teatrul „Bulandra” la vârsta de 24 de ani şi a avut şansa încă de la început să joace alături de actori precum Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Ştefan Ciubotăraşu, Clody Bertola şi de a fi distribuit în multe dintre spectacolele realizate de Liviu Ciulei.

De-a lungul carierei sale, a avut ocazia de a realiza roluri importante din dramaturgia universală, precum Caliban din „Furtuna” - de William Shakespeare, Brutus din „Iulius Caesar” - de Shakespeare, Stanley din „Un tramvai numit dorinţă” - de Tennessee Williams, Tipătescu din „O scrisoare pierdută” - de I.L. Caragiale, şi Pampon din „D'ale carnavalului” - de I.L. Caragiale. A interpretat 66 de personaje doar la Teatrul „Bulandra”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz