2020-04-06 15:26

Cum evităm pericolele din propria curte

 |  17:03
Cum evităm pericolele din propria curte

Unul dintre lucrurile preferate, vara,este grădina, care devine a doua noastră casă. O folosim pentru a ne întâlni cuprietenii, pentru a ne relaxa şi pentru a ne bucura de unul dintre hobby-urilepreferate (cultivarea de legume pe o parcelă din grădină). Deci, veţi fi uimiţisă aflaţi că cele mai multe accidente şi răniri se întâmplă în locuri pe carele consideraţi a fi sigure. Din fericire, câteva măsuri de siguranţă vă potţine departe de pericole în acest sezon de cosit iarba şi buruienile – şi, deasemenea, în restul anului.

Păstraţi ustensilele curate

Uneltelede mână şi maşinile de tuns iarba rănesc mii de oameni pe an. Din moment ce apaşi uleiul pot face ca mâinile să vă alunece, ştergeţi foarfecele de grădină şialte unelte (când sunt scoase din priză) pentru a vă asigura că iarba şifrunzele sunt tăiate şi nu degetele dumneavoastră. Este o idee bună să văţineţi părul prins şi să evitaţi purtarea bijuteriilor şi a hainelor largi,deoarece ele pot fi prinse de piesele uneltelor aflate în mişcare. Pământulpoate conţine bacili de tetanos, deci după orice rană, chiar în cazul celor superficiale, e necesară vaccinarea. Un vaccin antitetanicnu „ţine” mai mult de un an, deci faptul că v-aţi vaccinat acum doi ani nu maiare importanţă.

Împingeţimaşina de tuns iarba, nicioadată nu o trageţi

Dacă trageţi maşina de tuns iarbaîn spatele vostru, o singură mişcare greşită este de ajuns şi puteţi sfârşi subea. Aveţi o maşină de tuns iarba automată? Mergeţi în susul şi în josuldealurilor, nu le traversaţi şi veţi evita să o răsturnaţi. Aşteptaţi ca iarbasă se usuce după o ploaie pentru a evita alunecarea şi îndepărtaţi crengile,oasele câinelui şi alte materiale împrăştiate înainte să începeţi (spredeosebire de un aspirator, maşina de tuns iarba are lame ascuţite!).

Urcaţiscara într-o manieră potrivită

Păstraţi-vă corpul pe mijlocul cadrului,cu burta orientată spre trepte (întinzându-vă pe fiecare parte a scării văputeţi pierde echilibrul). De asemenea, întotdeauna păstraţi trei puncte decontact cu scara (de obicei ambele picioare şi o mână). Şi fără sandale sauşlapi! Aveţi nevoie de tălpi solide şi rigide. Astfel, fie că spălaţi geamurilesau agăţaţi o piñata la o petrecere, veţi ajunge laînălţimi mari în condiţii de siguranţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine