2020-07-03 14:59

Cum să te menţii sănătos toamna

 |  18:24
Cum să te menţii sănătos toamna

Schimbareaanotimpurilor îşi lasă amprenta asupra noastră. Protecţia este foarteimportantă în această perioadă, când zilele se scurteză şi vremea devine maiumedă şi mai rece. Plămânii sunt cele mai sensibile organe în lunile de toamnă.Ca atare, este momentul prevenirii răcelilor, gripelor, tusei, gâtului înroşit.

În timpul toamnei, vântul - a cărui putere creşte treptat - şi frigul creeazăun aer uscat, care afectează pielea şi plămânii. Efectele tendinţelor naturalespre uscăciune întâlnite toamna se accentuează de îndată ce începe să se deadrumul la căldură în casă, la serviciusau în maşină. Pielea şi plămânii nu "agreează" în mod deosebit senzaţia de uscăciune,astfel încât este important să se consume multe lichide, pentru a menţine înpermanenţă o bună hidratare. Deoarece plămânii sunt mai sensibili în lunile de toamnă, este o idee foartebună să se micşoreze cantitatea de mâncăruri picante din dietă, pentru a evitairitarea organelor. Drept rezultat, plămânii vor fi mai puţin vulnerabili laagenţii patogeni.

Frunzele căzute, unpericol pentru persoanele care suferă de alergii Frunzele căzute din copaci, umede, pot găzdui bacterii şi mucegaiuri care potproduce reacţii alergice, care se manifestă prin dureri de cap, nas roşu şi cusecreţii abundente, ochi umflaţi, care prezintă senzaţia de mâncărime, bronşită,astm etc. În cazul în care frunzele se ard, un obicei practicat toamna, pentrufacilitarea descompunerii acestora, problemele de sănătate mai sus menţionatese complică. De vreme ce doar aproximativ 15% din populaţie suferă de alergii, foarte multepersoane nu vor avea probleme din cauza expunerii la alergeni. Însă, dacă opersoană este alegică, este preferabil să evite complet această expunere.Operaţiunea strângerii frunzelor căzute este preferabil să se facă atâta vremecât acestea sunt încă uscate şi nu umede.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz