2020-02-21 18:24

Descoperirea unei românce depistează cancerul în 6 minute

 |  16:12
Descoperirea unei românce depistează cancerul în 6 minute

Invenția unei cercetătoare din România, Raluca van Staden, a făcut deja înconjurul lumii. Este vorba despre un senzor care află în doar 6 minute dacă pacientul este supus riscului de cancer.

Senzorul, obtinut dupa 12 ani de cercetare, este realizat din pasta de diamant si are marimea unui bob de orez. Introdus in sangele prelevat de la pacient, spune in doar sase minute daca are cancer gastrointestinal, ovarian, de san sau de prostata, transmite Protv.

Senzorul Ralucai van Staden n-are valoare de diagnostic, ci doar iti atrage atentia asupra riscului de cancer. Uneori, biomarkerii apar si ca urmare a altor afectiuni, de aceea doar medicul specialist poate pune un diagnostic clar.

Pe baza markerilor tumorali, senzorul ei detecteaza aparitia celulelor canceroase inainte de a forma o turmora. Pe scurt, tehnicile actuale de diagnosticare nu sunt atat de performante incat sa descopere un cancer in stadiul de pre-tumora, asa cum face senzorul Ralucai.

Descoperirea unei românce depistează cancerul în 6 minute
zoom
Descoperirea cancerului din sange in numai cateva minute i-a adus Ralucai si sotului ei premiul PROINVENT, trei medalii de aur si numeroase premii speciale internationale, la saloanele de la Geneva, Bruxelles si Moscova.

Romania se afla pe primul loc in Europa privind incidenta cancerului de san si in fiecare an 6.000 de paciente sunt diagnosticate, uneori prea tarziu. Statistic, 70% dintre bolnavii de cancer ajung la spital in ultimele stadii ale bolii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine