2020-03-30 16:24

Dinţii lui Churchill, scoşi la licitaţie

 |  16:20
Dinţii lui Churchill, scoşi la licitaţie

Atuncicând Winston Churchill a spus Parlamentului britanic că nu are altceva deoferit decât “sânge, chinuri, lacrimi şi sudoare”, el se referea laposibilitatea războiului, însă ar fi putut la fel de bine să vorbească despredantura sa.

Separe că Churchill a avut probleme grave cu dinţii încă din copilărie,ajungând să poarte proteze dentare. Avea mai multe seturi gata făcute, în cazcă pierdea vreuna şi, conform ziarului“The Guardian”, ajunsese să-şi nominalizeze dentistul, Wilfred Fish, pentru afi numit cavaler. Prim-ministrul era întotdeauna îngrijorat să nu rămână fărăproteză, pentru că altfel ar fi pierdut şi capacitatea de a vorbi.

Momentan,una dintre proteze va fi scoasă la licitaţie joia aceasta, preţul de pornirefiind în jurul sumei de 6.000-7.500 de dolari. Conform agenţiei Reuters, setula fost vândut de Derek Cudlipp, fiul tehnicianului care a confecţionat proteza.

Pelângă dinţi, la această licitaţie se vor putea găsi şi alte obiecte marca Churchill,precum o cutie de trabucuri cu iniţialele prim-ministrului sau două seturi decărţi de joc cu semnătura lui. Tot anul acesta, un trabuc fumat pe jumătate deChurchill a fost licitat pâna la suma de 6.800 de dolari.

O altă pereche de “Churchill choppers”(clanţănitorii Churchill) este expusă la muzeul Colegiului Regal al Chirurgilor,iar un al treilea set a fost îngropat cu Churchill, în 1965.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine