2020-08-12 15:52

Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un premiu GRAMMY

 |  16:57
Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un premiu GRAMMY

Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un prestigios premiu Grammy, în cadrul galei din acest an, la categoria „Best Classical Instrumental Solo” (cea mai bună interpretare instrumentală solo), pentru albumul său, ”Wynton Marsalis: Violin Concerto”.

Extraordinarul muzician, născut la Timișoara, este al doilea dirijor român care câștigă un astfel de premiu, după succesul înregistrat de Christian Badea în 1985.

Cristian Măcelaru a câștigat premiul Grammy pentru „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, regăsită pe albumul ”Wynton Marsalis: Violin Concerto”, la care a colaborat alături de violonista scoțiană Nicola Benedetti și Orchestra Simfonică din Philadelphia.

Măcelaru şi Benedetti au mai fost nominalizaţi la categoria „Best Contemporary Classical Composition”, care a fost câştigată de „Higdon: Harp Concerto”, compus de Jennifer Higdon, potrivit News.ro.

Cristian Măcelaru este director muzical al festivalului Cabrillo, iar începând din stagiunea 2019 - 2020 este dirijor şef al WDR Sinfonieorchester din Köln. 

Măcelaru va conduce, de la 1 septembrie 2021, Orchestra Naţională a Franţei din postura de director muzical al ansamblului.

foto: foto: accentmontreal.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz