2019-07-18 14:07

E OFICIAL! Ce mare oraș din ROMÂNIA se află exact la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator

 |  20:50
E OFICIAL! Ce mare oraș din ROMÂNIA se află exact la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator

O descoperire geografică de ultimă oră arată că municipiul Buzău este cel mai mare oraș din România aflat la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator, poziție ce ar putea fi valorificată ca brand turistic, a anunțat primarul localității, Constantin Toma.

"Am primit de Ziua Națională o adresă de la un reputat geograf, Alexandru Boroi, de la Universitatea din Pitești, conform căruia Buzăul este cel mai mare oraș din România situat fix la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator'', a declarat, pentru Agerpres, primarul municipiului Buzău.

El a spus că în adresa transmisă de geograf, acesta menționează că municipalitatea poate ''cultiva'' un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locală.

"Buzăul are o poziție geografică specială, ce poate fi valorificată excelent ca brand turistic (...). Este motivul pentru care va transmit astăzi de Ziua Națională a României fișierul atașat, care justifică stiințific faptul că municipiul Buzău este cel mai mare oraș din Romania situat exact la jumătatea distanței Ecuator - Polul Nord, astfel că administrația locală poate cultiva, justificat științific, un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locală'', a afirmat Alexandru Boroi.

Totodată, potrivit lui Toma, geograful s-a arătat dispus să se deplaseze la Buzău, pentru a demonstra afirmațiile făcute și a oferi informatii suplimentare.

Alexandru Boroiu este prodecan al Facultății de Mecanică și Tehnologie din cadrul Universității de Stat din Pitești. Este autorul a 29 de cărți și manuale universitare, precum și a peste 200 de lucrări științifice publicate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-05Parerea ta...

LEVST.
04 Dec 2017

Corect, o asemenea coincidenta poate fi transformata in atractie ce aduce locuri de munca, deci bani, trebuie insa anumite idei , care 'sa prinda", practic orice alta mica localitate pe aceiasi paralela, poate exploata situatia, de ex. construirea unui glob urias (10-20 m)*** chiar gol, pe care sa fie reliefate anumite puncte istorice, etc.Si acest lucru este adevarat si la scara planetara, chiar si tarile "pe nisip" , pot valorifica potentialul local, cumva, insa "elitele", -precum in Romania- sunt interesate doar de ciordeli, cat mai multe, cat mai mari si cat mai repede, pana nu pleaca de la putere si sortii se schimba(dar nu dramatic, pentru ca -deobicei- raman cu ce au furat-cu siguranta in Romania)...( *** o comuna de pe aceasta paralela ar putea construi-impreuna cu comunele vecine, intreprindere bazata pe actiuni particulare- un hote-restaurant-sala de jocuri,etc., sub forma globului pamantesc, cu intrarea "prin" localitatea respectiva)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray