2019-05-26 00:48


ECLIPSĂ TOTALĂ de Lună. La ce oră va fi vizibilă «luna sângerie» şi în România

 |  22:43
ECLIPSĂ TOTALĂ de Lună. La ce oră va fi vizibilă «luna sângerie» şi în România

O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie şi va fi vizibilă şi în România, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Capitală.

Potrivit site-ului Observatorului Astronomic, eclipsa de Lună care se va produce în noaptea de 20 spre 21 ianuarie este una totală. Luna va intra complet în umbra Pământului. Maximul se produce la ora 07.12 dimineaţa, când Luna se află foarte aproape de orizontul de nord-vest, cu aproape o oră înainte să răsară Soarele. Fenomenul va putea fi observat pe jumătate, până în jurul orei 08.00, Luna apunând când încă este eclipsată, potrivit Mediafax.

Eclipsa începe la ora 04.36, când Luna întră în penumbra Pământului, însă vom putea vedea schimbări pe discul acesteia, de când începe să intre în umbră, de la ora 05.34. Atunci Luna se va afla înspre vest, nu foarte sus, la doar 20 de grade înălţime faţă de orizont. Partea cea mai spectaculoasă a fenomenului este faza de totalitate, când Luna se află în umbră, discul acesteia fiind mai întunecat decât de obicei. Totalitatea începe la ora 06.41 şi are maximul la 07.12, terminându-se la ora 07.43. Toate aceste faze sunt vizibile din România, cu Luna poziţionată foarte aproape de orizont.

Pentru ţara noastră, Luna apune în jurul orei 08.00, mai devreme în est şi mai târziu în vest, dar vom putea vedea cum începe discul acesteia să iasă din umbra Pământului.

Culoarea - nuanţe de la portocaliu la cărămiziu - pe care o căpătă satelitul natural al Terrei în momentul în care trece prin umbra Pământului a făcut ca fenomenul să mai fie cunoscut în media ca "lună sângerie".

"Termenul de «lună sângerie» nu e folosit decât de presă. Noi spunem «eclipsă». Puteţi să spuneţi şi că se face luna ca un ficat proaspăt. Măcar e un termen românesc, folosit în cronici, pe vremuri. E portocalie, uneori e maronie, e roşiatică-roz, e prea uşor să spui că e sângerie", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Şonka, astronom şi muzeograf la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Potrivit lui Adrian Şonka, "eclipsa din dimineaţa de 21 ianuarie se vede din România la primele ore ale zilei. Se va vedea timp de o oră şi ceva pe un cer care se luminează. Va fi foarte jos faţă de orizont. Pentru cei care se află în oraşe va fi mai greu de văzut pentru că luna nu va fi sus pe cer, ci chiar puţin deasupra orizontului, înspre apus".

În România, următoarea şi singura eclipsă de Lună care va mai fi vizibilă anul acesta şi care va fi parţială va avea loc pe 16 iulie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-19

TAGURI: eclipsa totala luna, romania, 20 ianuarie 2019
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MDA....
18 Ian 2019

Spun CEI TREJI ce urmează: Donald Trump - Blood Moon (THIRD TEMPLE) 6 Months of Darkness is Coming! https://www.youtube.com/watch?v=9jcSfGliO-0 FBI and DHS warns the public to prepare 6 months without the grid, Prophetic Events, Malawi & Indonesia waters turn blood red, Trump declares National Emergency, Government Shutdown, 6 Months of darkness is coming. January 6: Partial Solar Eclipse January 21: Super Blood Wolf Moon Eclipse July 2: Total Solar Eclipse July 16: Partial Lunar Eclipse December 26: Annular Solar Eclipse Netanyahu compares Trump to King Cyrus On the very day Trump was born was at the foot of a ficus The day the Donald Trump came into power is exactly where Saturn was Donald Trump was born on June 14, 1946 And during the time of a Blood Moon Donald Trump came into power on the 20th of January 2017 Exactly where Saturn was Saturn = Satan
JOHN
18 Ian 2019

Plagile Apocalipsei: Un roi masiv de lăcuste a atacat Marea Moschee de la Mecca, din Arabia Saudită, la începutul acestei săptămâni, determinând autoritățile din cel mai sfânt loc al Islamului să pornească dezinsecție, anunță site-ul timesofisrael.com. https://youtu.be/dSbdNUAFATY Rauri de sange https://youtu.be/6bXeWuohLdw
MULTIPLE RIVERS
18 Ian 2019

Turn Blood Red In Malawi and Indonesia, Leaving Residents Baffled https://www.youtube.com/watch?v=6bXeWuohLdw&feature=youtu.be
COCKROACHES
18 Ian 2019

and locusts attack Saudi Arabia in Mecca || الصراصير و الجراد تغزو السعودية https://www.youtube.com/watch?v=dSbdNUAFATY&feature=youtu.be
ESTE VORBA
19 Ian 2019

despre războiul dintre LUMINĂ și ÎNTUNERIC. Și, pentru că omul (creștinul mai ales...)nu mai ascultă de nimeni și de nimic, dă peste el CHEMĂRILE LUI DUMNEZEU. Dumnezeu îşi cheamă copiii prin mai multe graiuri, prin mai multe surle. Iată câteva dintre ele: 1. Chemarea lăuntrică a conştiinţei; 2. Chemarea din afară a cuvântului; 3. Chemarea prin necazurile vieţii; 4. Chemarea prin necazurile morţii; 5. Chemarea prin semnele mai presus de fire; 6. Chemarea prin chinurile de pe urmă de la Antihrist; 7. Chemarea la judecată. Dumnezeu ne caută, ne cheamă, ne strigă, dar dacă nu vrem să înţelegem, începe să ne urmărească cu primejdii şi năpaste. Când nu mai răspund oamenii la chemarea dragostei lui Dumnezeu, dau de asprimea dreptăţii Sale, când, spre pedepsirea răutăţii, îngăduie războaiele. Atunci viaţa oricui se află în primejdie de moarte, şi a celor de acasă şi a celor de pe fronturi.
AȘA SPUNEA
19 Ian 2019

Pr.Arsenie Boca (cele de mai sus).Iar RĂZBOIUL care a fost deocamdată NEVĂZUT, devine VĂZUT: REMEMBER BACK TO THE FUTURE 3 plus alte filme dinainte sau după...care a(u) arătat despre inteligența/internetul lucrurilor care răspund la vocea/chemarea omului, deschid uși, ferestre, uși blindate fie prin amprenta vocală, digitală sau pupilară (iris-scan); ceea ce părea de domeniul SF-lui, devine real și obligatoriu, pentru că așa vor ELITELE. Preluat tot de pe ortodox.info – ”INTERNETUL LUCRURILOR. Presedintele Comisiei Federale pentru Comunicatii: Dati-va la o parte din calea 5G. Este al dracului de important, deoarece permite conetarea a sute de miliarde de microcipuri din toate produsele, de la pastile si pana la stropitori” Deci, ATENȚIE LA 5G! https://www.youtube.com/watch?time_continue=44&v=KRyBGFk_ZLg ”Președintele TOM WHEELER – fostul Președinte al Comisiei Federale pentru Comunicații (FCC) din SUA, a ținut un discurs alarmant cu ceea ce urmeează să vină. JUNE 20, 2016/FCC Press Conference on 5G/Washington, DC: What is ”5G” about....really? Marea schimbare este că tehnologia 5G va folosi benzi de și mai înaltă frecvență care au fost inițial considerate neviabile pentru rețelele de comunicații mobile și pentru alte aplicații.
ASEMENEA SEMNALE
19 Ian 2019

de unde milimetrice au proprietăți fizice care sunt pe de-o parte O LIMITARE și pe de altă parte – O TĂRIE. Ele au tendința de a călători cel mai bine în linii înguste și drepte și de asemenea, de A NU TRECE PRIN OBIECTE FIZICE. Dar, ingineri ”geniali”, AU DEZVOLTAT ANTENE NOI care pot țintii și pot amplifica semnalele...și pentru ca acestea să funcționeze, extinderea 5G va fi FOARTE INTENS aplicată la nivel de infrastructură necesitând o masivă implementare a antenelor de mici dimensiuni.(Undele de frecvență extrem de înaltă sau UNDELE MILIMETRICE de frecvență 30-300 GHz, corespunzător intervalului de lungime de undă 1-10 mm/FCC + 5G BEYOND INSANITY – Ultra-high frequency radiation 24 to 100 GHz; Aimed & amplified signals; Massive deployment of towers; Rake in $ BILLIONS; NO STANDARDS. NO TESTING. ANYTHING GOES;Trial deployments in 2017; Share w/satellite & military ops; Everything (and everyone?) must have MICROCHIP an IP; All areas (including rural) saturated with radiation.)
SUNT îNCREZăTOR
19 Ian 2019

că acțiunile vor duce la un ”corn al abudenței” de utilizări neprevăzute și inovatoare...și vor genera zeci de miliarde de dolari în economie...și asta este al NAIBII de important, însemnând că aceste companii americane vor primele pe acest drum, iar din cauza asta 5G este o prioritate națională și DAȚI-VĂ LA O PARTE DIN CALEA DEZVOLTĂRII TEHNOLOGICE!!! (țipă descreieratul). Spre deosebire de alte țări, noi nu credem că ar trebui să ne petrecem următorii ani cercetând ceea ce ar trebui să însemne 5G, sau cum ar trebui ca aceasta să funcționeze. Viitorul are felul lui de a se auto-inventa. Preferăm de departe a da frâu liber inovatorilor, decât să așteptăm comisiile și autoritățile de reglementare să decidă viitorul. NU vom aștepta standarde, deja putem observa industria cum se preocupă de această oportunitate.
VERIZON șI AT&T
19 Ian 2019

ne spun că vor începe implementarea 5G-rilor în 2017, iar primele implementări comerciale sunt așteptate pentru 2020 și încă n-am terminat ca parte a acestei acțiuni revoluționare, intenționăm să punem la dispoziție alte benzi de înaltă frecvență, multe din aceste benzi de înaltă frecvență pe care le vom pune la dispoziția 5G sunt folosite MOMENTAN de OPERATORII DE COMUNICAȚII GLOBALE PRIN SATELIT și de asemenea, de DEPARTAMENTELE DE APĂRARE și asta presupune o împărțire între comunicațiile prin satelit și comunicațiile terestre fără fir, adică WIRELESS, asta fiind o chestiune relevantă îndeosebi pentru banda 28GHz. Dar, dacă cineva îți va spune că știe detalii în legătură cu ceea ce va deveni 5G, atunci fugi în partea opusă. DACĂ CEVA NU POATE FI CONECTAT, VOM FACE ÎN AȘA FEL ÎNCÂT SĂ FIE CONECTAT!!! SUTE DE MILIARDE DE MICROCIPURI...CONECTATE, ÎN PRODUSE CA RECIPIENTELE PENTRU PASTILE ȘI PÂNĂ LA STROPITORI PENTRU PLANTE.
NOI TREBUIE
19 Ian 2019

să respingem ideea că viitorul 5G este destinat doar zonelor urbane. REVOLUȚIA 5G VA ATINGE TOATE COLȚURILE ȚĂRII NOASTRE! (mda...la noi securistul GRINDEANU, alt prim-sinistru cu epoleți pe sub haina costumului SUPUS cu TOTUL, ca și cei de dinaintea lui Ocultei, prin partenerii ”strategici” indiferent cum se numesc ei...U.E. sau SUA, GERMANIA care de fapt dă tonul U.E., FRANȚA și alte ARĂTĂRI cu sau fără kippă pe creștetul capului lor din țara de origine sau din altele...CUCERITE CU JAPCA, robite cu arma sau îngenuncheate ECONOMIC...acest Grindeanu cu față de blegoman grețos, a dat startul pentru 5G!!! Huoooo, înainte-mergătorul Antihristului, ca toți idioții utili ai Sistemului ăsta demonic...național și internațional! Am uitat de RUSIA lui Putin, aia ocultă, NU pravoslavnică care a dat așa mari sfinți și martiri pe măsură ȘI unde, din păcate: BIG BROTHER si CIP in RUSIA / Goldman Sachs și JP Morgan sunt cele mai mari bănci de investiții din țară / Vladimir Putin este prieten cu Henry Kissinger, https://ortodoxinfo.ro/2018/12/31/big-brother-si-cip-in-rusia-goldman-sachs-si-jp-morgan-sunt-cele-mai-mari-banci-de-investitii-din-tara-vladimir-putin-este-prieten-cu-henry-kissinger/)
MAI MULTE
19 Ian 2019

decizii pentru amplasarea antenelor luate de autorități locale, vor facilita creșterea vitezei. Administrațiile americane locale vor juca un rol foarte important în ducerea la bun sfârșit a acestei priorități naționale. PUTEȚI FI SIGURI DE UN SINGUR LUCRU = cea mai mare UTILIZARE a INTERNETULUI LUCRURILOR este de neînchipuit! Zeci de miliarde de dolari în economie, iar asta este al naibii de important! ” Sfârșit
ALTUL,
19 Ian 2019

Care ne-a avertizat: David Icke (Next 2019) - We Are Being Invaded https://www.youtube.com/watch?v=QdJC7Bg23ZI min.5,16, 11,58 David Icke ne amintește de ceea ce a scris el în cărțile lui prin anii 90, despre cum au testat elitele pe noi eventualele reacții de revoltă sau de apărare în privința implatării cu micro-cip-uri animalelor ce se vor extinde și la oameni. Spune că a fost în Suedia și că, cei aproape 3000 de oameni de-acolo, au luat în râs temerile lui. Bine-nțeles că a fost făcut nebun cu teorii gen Silicon Valey, întrebând Pentagonul despre expunerea la radiațiile wireless și a celulalelor ce pod reduce auto-controlul, cauzând/favorizând violență, astfel, fiecare gând, fiecare emoție devin o expresie a consecinței operatorului care lucrează/manevreză pe anumite frecvențe fiindcă ura are o anumită frecvență, iubirea are o anumită frecvență, depresia are o anumită frecvență, bucuria are o anumită frecvență, EI putând genera într-un stat (folosind frecvențe) violență, în altele – agitație, în altele – furie...reprezentând reacția creierului care procesează informația. Poți decoda perceptiv ce fel de frecvență de afectează, care-i cea mai reprezentativă...a întrebat un angajat- formator DARPA de la Pentagon care i-a spus că ei acționează în forță, prin cei care accesează/caută pe Google și pe Facebook, faptul că fiecare oraș are o anumită frecvență menită să perturbe mintea omenească, consecință a modificării percepției umane printr-o manipulare din ce în ce mai mare, mai amplă pentru cei conectați astfel la REȚEA, prevalând o putere din ce în ce mai mare de influențare a oamenilor, a percepțiilor lor ....
OARE, NU SUNTEM
19 Ian 2019

în fascism datorită tehnologiei digitale căci, ce poate defini mai bine asta ca CONTROLUL EXTERN pentru a afla CE GÂNDESC OAMENII, CARE LE SUNT EMOȚIILE...asta reprezentând SIGUR, ULTIMUL FASCISM PRIN REȚEA, PRIN WI-FI RADIATION care creează o SUB-REALITATE, O BULĂ DE INFORMAȚII CE INFLUENȚEAZĂ MASIV CALEA DIN CE ÎN CE A MAI MULTOR OAMENI. Spre exemplu, există o dură speculație cum că, cei tineri, din școli, din colegii și universități fiind tot timpul pe net și sub influența WI-FI a cărui radiație vine din univers, chiar dacă te eliberezi de sub influența radiațiilor pentru scurt timp, nu vei știi ce să faci pentru că, folosind tehnologia digitală acasă și la serviciu devii conectat la REȚEA.
TEHNOLOGIA COMBINATă
19 Ian 2019

cu microchipul, nu vei putea trăi fără credit-card. Psihopați cum sunt (cei din sistem...) vor da drumul la drone care vor hotărî cine moare și cine trăiește, cine va fi invadat și cine nu, având din ce în ce mai mulți roboți pe stradă, printre noi (cum e acum în Dubai, spune David Icke...)până în 2025-2030 tehnologia armelor militare decizând ce vor face, cui o vor transfera, vor lua de la oameni puterea de decizie, întreaga activitate umană și vor încerca să elimine CASH-UL. (...)”PLUS ALTELE: CE SE DISCUTĂ despre Big Brother, despre cum să ne prindă definitiv în REȚEA: https://ortodoxinfo.ro/2018/12/11/premiera-in-romania-sistem-de-recunoastere-faciala-in-masa-folosit-de-spp/ ȘI/SAU: https://ortodoxinfo.ro/2018/12/04/probleme-economice-discutate-la-forumul-economic-mondial-controlul-mintii-de-la-distanta-prin-ultrasunete/
EI AU ARĂTAT
19 Ian 2019

EXEMPLIFICÂND PRIN FILME: de exemplu -SMALL SOLDIERS, din 1998. Una din mame, cu pulover verde-kaki...LA UN MOMENT DAT, în timp ce sunt atacați de jucăriile prevăzute cu cip militar care taie curentul, atacă prin somnifere, arme albe sau mici ghiulele improvizate, fără milă, uitându-mă ATENT, avea pupilele subțiate ca la pisică. Deci, apropos de inteligența obiectelor...oamenilor maturi li se dă JUCĂRII, precum celor mici – TEHNOLOGIE PRO NANO- CIP ce va fi obligatorie și unică, fiindcă nu se va mai acționa manual; MATURII vor fi amuzați să comande frigiderului, șifonierului, plasmei, laptop-lui, mașinii de spălat ori ușei de la intrare când să se deschidă sau închidă...DAR, uită un lucru esențial, de fapt...două: când SISTEMUL ANTIHRISTIC va considera că nu JOCI precum îți cântă, va dezactiva CIP-ul de pe mână dreaptă datorită dispariției banilori cash în privința accesării/acționării obiectelor ”inteligente” prevăzute la rându-le cu cip SAU, îți va tăia pur și simplu curentul și poftim de mai intri în propria casă! Iar ca BONUS, obiectele, inclusiv CASA se vor transforma în propria-ți închisoare, la cheremul SMALL SOLDIERS-lor (adică OBIECTELE/LUCRURILE ce o alcătuiesc...”magic”!) dacă primesc COMANDA de la cei de la pupitru de comandă...unii îi zic FIARA DE LA BRUXELLES!
TOATE FILMELE
19 Ian 2019

din ultimul timp ne atenționează – pentru cei ce știu să vadă – în privința virușilor care ne invadează transformând oameni în zoombie (prin drog sau programare mentală), în privința GRIPELOR ATIPICE, iar cei care sunt puși și plătiți de către noi să (re)acționeze sunt dintre ”EI” fiindcă, fie au simțul uman atrofiat, fie NU sunt umani, exact cum a spus David Icke! Uitați-vă la serialul GRIMM (Sinopsis Grimm Serialul are ca baza binecunoscutele povesti ale fratilor Grimm si il are in prim plan pe detectivul din Portland Nick Burkhardt (David Giuntoli), care a vazut pana acum niste scene terifiante ale crimelor, dar nimic nu-l pregateste pentru ciudatele viziuni pe care incepe sa le aiba: OAMENI OBIȘNUIȚI SE TRANSFORMĂ PENTRU CÂTEVA MOMENTE ÎN MONȘTRI HIDOȘI. O vizita de la singura lui ruda in viata ii dezvaluie adevarul. Nick a mostenit puterea de a vedea creaturi supernaturale, si fiind un "Grimm" responsabilitatea sa este sa mentina echilibrul intre omenire si creaturile mitologice. Un "Lup mare si rau" reformat, devine cel mai mare aliat si confident al sau. Nu dureaza mult pana ce munca sa de politist il duce pe Nick la criminali despre care pana atunci crezuse ca exista numai in cartile cu povesti pentu copii.), APOI, la toate desenele animate ce par nevinovate, dar care vorbesc despre PUTERI, MAGIE, INOROGI, FANTOME și, mai ales despre DRAGONI!
SUNT DESTUI
19 Ian 2019

tâmpiți care se înghesuie să-și implanteze CIP-ul: https://ortodoxinfo.ro/2019/01/07/suedezii-se-inghesuie-sa-inlocuiasca-cardurile-de-credit-si-cardurile-de-identitate-cu-cipuri-implantabile/ CHIAR dacă au făcut-o pe ”corecții”: https://ortodoxinfo.ro/2018/10/20/comisia-europeana-aspecte-etice-si-premise-legale-pentru-implantarea-in-masa-a-indivizilor-din-ue/
Random imageUltimele stiri


STARBAG