2020-07-15 21:57

ECLIPSĂ totală de SOARE pe 2 iulie. Unde va fi VIZIBIL fenomenul

 |  16:21
ECLIPSĂ totală de SOARE pe 2 iulie. Unde va fi VIZIBIL fenomenul

O eclipsă de Soare totală va avea loc pe 2 iulie. Din păcate pentru locutorii României, fenomenul va fi vizibil doar în Argentina şi în Chile.

Potrivit site-ului Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti, eclipsele de Soare se observă numai din anumite locuri de pe glob, iar faza maximă de totalitate, doar pe o fâşie lată de aproximativ 200 de kilometri, de aici şi raritatea lor,.

Pe 2 iulie, Luna se va plasa între Terra şi Soare, pe aceeaşi axă, generând o eclipsă care va fi vizibilă din cea mai mare parte a regiunii Pacificului, precum şi din Argentina şi Chile. Eclipsa va debuta la est de Noua Zeelandă, la ora 16.55 GMT, pentru a se încheia în zona Argentinei, la ora 21.50 GMT. Având în vedere că va traversa o mare parte din Oceanul Pacific, puţini oameni vor putea observa fenomenul.

Și o veste bună. Următoarea eclipsă parţială de soare vizibilă de pe teritorul Românei va avea loc pe 21 iunie 2020, scrie Mediafax. Totodată, următoarea eclipsă solară totală vizibilă din ţara noastră va avea loc tocmai pe 3 septembrie 2081.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz