2019-08-18 16:10

Energie termică din deşeuri biologice umane, în Marea Britanie

 |  19:31

Un proiect revoluţionar în domeniul energiei termice a fostiniţiat în Marea Britanie. Aproximativ 200 de case din Oxfordshire vor folosibiometan făcut din propriile lor deşeuri biologice. British Gas, Thames Waterşi Scotia Gas Networks speră acum să extindă acest proiect în toată MareaBritanie.

Potrivit unei directive UE, până în 2020, Marea Britanietrebuie să se asigure că 15% din energia pe care o produce provine din surseregenerabile. Martin Orrill, şeful secţiei de energie, tehnologie şi inovare laBritish Gas, a spus că furnizarea acestui tip de gaz prin reţeaua naţională afost un pas logic pentru a îndeplini obiectivele directivei. El a adăugat căclienţii nu trebuie să se simtă ciudat folosind acest tip de gaz, ci ar trebuisă fie mândri că iauparte la acest efort neobişnuit de reciclare. "Ei nu vor observa nici odiferenţă, deoarece sursa de energie regenerabilă nu are miros, şiinfrastructura de livrare există deja", a spus el.

Întreg procesul ar trebui să dureze aproximativ 23 de zile, dela “trasul apei” până la finalizare.

Practica utilizării digestoarelor anaerobe - bacteriispecializate – pentru a transformamateriile fecale într-un mijloc de producere a energiei electrice este dejabine stabilită în întreaga ţară. British Gas a construit o fabrică suplimentarăla staţia de epurare Thames Water, în Didcot. Aceasta curăţă biogazul rămas şiîl transformă în biometan pentru uz casnic.

Kathryn Rushton, 45 de ani, se numără printre primele gospodineale căror case vor primi gaz provenit din deşeuri umane. "Le-am spuscopiilor mei despre biogaz şi la început au fost un pic sceptici, dar apoi auzis ca este o idee foarte bună. Este produs din ceva ce noi producem şi este şiregenerabil. Ne chinuim cu toţii pentru a găsi surse de energie, astfel încâtar trebui să folosim tot ce putem. Sunt cu siguranţă un susţinător al proiectului",a spus ea.

Alte firme din industria energetică, inclusiv UniteUtilities şi Ecotricity, au anunţat, de asemenea, planurile lor de a „injecta”biometanul direct în reţea la o dată ulterioară.United Utilities a declarat că speră că sistemul lor, învaloare de 4,3 milioane de lire sterline, care ar aproviziona 500 de case dinManchester, va fi gata până în vara anului 2011.Orrill a spus că acest proiect de 2,5 milioane de liresterline a fost grăbit de perspectiva de stimulente pentru căldură din surseregenerabile - o propunere a Parlamentului, care a fost destinată să încurajezefurnizorii să sprijine tehnologiile regenerabile, prin recompensarea lor. El aspus Regatul Unit a fost renumit pentru "cea mai bună reţea de gaz dinlume", aşa că a fost ideală pentru a încerca această nouă tehnologie.John Morea, directorul executiv al Scotia Gas Networks, adeclarat că proiectul a implicat „o formă extremă de reciclare”, şi gazul va ficurăţat la cele mai înalte standarde.Într-o declaraţie, secretarul pe teme de energie şi schimbareclimatică, Chris Huhne a apreciat proiectul şi a spus: "Aceasta este o ziistorică pentru societăţile implicate, pentru tehnologiile de energie dindeşeuri şi pentru creşterea cantităţii de energie din surse regenerabile înMarea Britanie”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Energie şiSchimbări Climatice a declarat:"În mod clar există beneficii, dar noitrebuie să luam în considerare, de asemenea, impactul costului, în specialavând în vedere constrângerile financiare de acum şi impactul potenţial pe careopţiunile de finanţare le-ar putea avea asupra persoanelor vulnerabile".

Dar MartinOrrill, şeful secţiei de energie, tehnologie şi inovare la British Gas, a rămas optimist. El a spus: "Avem emoţii, darsuntem încrezători că guvernul va lua o decizie corectă”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray