2020-02-23 05:11

Exerciţiile fizice reduc cu 40% predispoziţia genetică pentru obezitate

 |  18:25
Exerciţiile fizice reduc cu 40% predispoziţia genetică pentru obezitate

Exerciţiilefizice reduc, în medie, cu 40% predispoziţia genetică pentru obezitate,potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici de la UniversitateaCambridge.

Autorii acestuistudiu au examinat mai multe variaţii genetice, cunoscute pentru implicarea lorîn creşterea riscului de obezitate.

Oamenii deştiinţă au identificat apoi mutaţiile pe care participanţii la acest studiu -20.340 de persoane din oraşul britanic Norwich - le-au moştenit de la părinţiilor, estimând astfel gradul de predispoziţie genetică al voluntarilor pentruobezitate, determinat de numărul total de variaţii moştenite.

Concluziastudiului arată că cei mai mulţi dintre voluntari au moştenit de la părinţiilor între 10 şi 13 dintre acele variaţii genetice.

Cercetătoriide la Universitatea Cambridge au măsurat, cu ajutorul unui chestionar, gradulde activitate fizică pentru fiecare dintre voluntari. Ei au putut astfel săstabilească o legătură între numărul de variaţii genetice ce predispun laobezitate şi Indicele de Masă Corporală (IMC) - greutatea împărţită la pătratulînălţimii.

Ei auconstatat că pentru fiecare variaţie genetică ce predispune la obezitate, seînregistrează o creştere medie a IMC-ului ce echivalează cu 445 de grame la opersoană cu înălţimea de 170 de centimetri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine