2019-10-23 03:16

Facebook a colectat istoricul convorbirilor şi al mesajelor de pe telefoanele cu Android ani la rând

 |  10:03
Facebook a colectat istoricul convorbirilor şi al mesajelor de pe telefoanele cu Android ani la rând

Modul superficial în care, până nu de mult, Android a gestionat accesul aplicaţiilor la datele utilizatorilor a permis Facebook să strângă date despre apelurile şi mesajele trimise şi primite.

Facebook a colectat istoricul convorbirilor şi al mesajelor de pe telefoanele cu Android ani la rândScandalul Cambridge Analytica pare să fi convins utilizatorii aplicaţiilor deţinute de Facebook să fie mai atenţi cu privire la drepturile de acces pe care le acordă acestora. Astfel, s-a confirmat, încă o dată, în ce măsură încalcă Facebook intimitatea utilizatorilor săi.

În pagina de setări a versiunii web de desktop, Facebook oferă utilizatorilor săi opţiunea de a descărca o arhivă cu toate datele personale colectate de companie. În această arhivă, s-au găsit acum date despre apelurile şi SMS-urile înregistrate timp de mai mulţi ani, scrie news.ro.

Istoricul apelurilor şi al mesajelor de pe smartphone-urile cu Android a fost folosit de Facebook în cadrul algoritmului de recomandare al prietenilor. Aplicaţia a început colectarea datelor cu una din primele versiuni, când utilizatorii au acceptat să sincronizeze agenda telefonică cu lista de prieteni de pe Facebook.

Colectarea datelor a fost facilitată de modul în care Android a gestionat accesul aplicaţiilor la datele personale stocate pe telefon. Chiar dacă sistemul de operare al celor de la Google a îmbunătăţit acest aspect în ultimele versiuni, API-ul vechi, care le permitea aplicaţiilor colectarea facilă a datelor a rămas activ şi a putut fi folosit de către dezvoltatori până în octombrie 2017.

În altă ordine de idei, chiar dacă ultimele versiuni de Android au informat mai transparent utilizatorii cu privire la datele accesate de aplicaţii şi chiar dacă utilizatorii au respins accesul, permisiunile pe care le-au acordat cu ani în urmă, pe baza vechiul API, au permis Facebook (şi probabil şi altor aplicaţii) să aibă în continuare acces la datele personale respective.

Ca urmare a acestor acuze, Facebook a emis un comunicat prin care specifică faptul că nu a colectat şi conţinutul convorbirilor sau al mesajelor, ci doar istoricul acestora.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-27Parerea ta...

ISARESCU
28 Mar 2018

SE STIE TOT DE LA INCEPUT . NUMAI CICUITUL BANILOR DE LA ANAF , BANCI SI BANCA NATIONALA NU SE STIE .
GUCIFFER
28 Mar 2018

Facebook : se bagă în ,, ADN " știe ce ascund HOȚII, are și MAMA PROBELOR ; ÎNTREBAȚI - L pe BUREBISTA !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray