2020-03-30 12:52

Facebook, decizie radicală: au fost ELIMINATE 5,4 miliarde de conturi false

 |  22:40
Facebook, decizie radicală: au fost ELIMINATE 5,4 miliarde de conturi false

Facebook a spus miercuri că a eliminat 5, 4 miliarde de conturi false de la începutul anului, în timp ce anul trecut în aceeași perioadă a anului trecut a eliminat 2, 1 miliarde de conturi, relatează afp.

În raportul său bianual cu privire la transparență, gigantul rețelei sociale a explicat că și-a ”îmbunătățit capacitatea de a detecta și bloca” crearea de conturi ”false sau abuzive” până la punctul de a preveni milioane de încercări pe zi.

Din ianuarie până în martie, Facebook susține că a eliminat 2, 2 miliarde de conturi, un record.

”În timp ce blocăm din ce în ce mai multe conturi înainte ca ele să fie create, avem din ce în ce mai puține de dezactivat, iar intervențiile noastre s-au diminuat după primul trimestru”, a spus firma.

Ștergerea conturilor sunt însă în continuare la niveluri foarte mari.

După operațiunile de manipulare a alegerilor americane din 2016, în principal orchestrate de către Rusia, Facebook și alte platforme sociale au reacționat cu un arsenal de măsuri implementate gradual din 2018 pentru a lupta împotriva conturilor false și a dezinformării.

Rețeaua dominantă și-a multiplicat eforturile, inclusiv transparența, pentru a restaura încrederea utilizatorilor săi și în mod special a guvernelor care caută să exercite un control mai mare asupra aplicațiilor sale și asupra datelor.

Raportul indică că autoritățile americane au formulat peste 50.000 de cereri pentru a obține date ale utilizatorilor Facebook din ianuarie până în iunie 2019, o cifră care a crescut cu 23% față de semestrul trecut.

În majoritatea cazurilor, acestea au fost cereri legale, bazate pe deciziile justiției, dar pot fi de asemenea ”urgențe”.

”Dacă o cerere pare să fie nejustificată sau prea largă, noi ne apărăm și luptăm în tribunal dacă e necesar”.

În primul semestru, cererile guvernelor au progresat cu 16% la peste 128.000 în total, cu India și Regatul Unit pe locurile doi și trei, urmate de Germanie și Franța.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-13Parerea ta...

ELENAELENA MARIUTA
15 Noi 2019

Buna ziua. Plângând va scriu ca nu mai știu ce sa fac. Exista o persoana pe numele real de Facebook Any Ciubotariu care mi a făcut peste 10 conturi false ,acum ma judec cu ea. Dar degeaba ea tot scrie......ce sa mai fac ?????? Va rog din inima sa ma ajutați. Va pot trimite și conturile ce le a făcut.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine