2020-07-14 10:27

Fenomen ÎNGRIJORĂTOR: Dunărea s-a scurtat cu 134 de kilometri

 |  23:54
Fenomen ÎNGRIJORĂTOR: Dunărea s-a scurtat cu 134 de kilometri

Dunărea s-a micşorat cu 134 de kilometri în lungime în ultimele două secole, cauza fiind activităţile umane, sugerează un studiu dat marţi publicităţii, potrivit DPA, citată de Digi24.

Studiu, realizat de o echipă internaţională care a analizat depozitele de sedimente ale fluviului, a arătat de asemenea că Dunărea a devenit cu 40% mai îngustă de la jumătatea secolului al XIX-lea, a precizat departamentul pentru mediu al landului Bavaria.

Cercetarea a ajuns la concluzia că aceste schimbări au fost provocate de intervenţiile în scopul îndreptării cursului fluviului, precum şi în urma măsurilor de protecţie împotriva inundaţiilor şi a construcţiei de baraje.

În urma intervenţiilor umane, sedimentele nu s-au mai putut scurge prin Delta Dunării în Marea Neagră.

În schimb, s-au format sedimente pe malurile fluviului care şi-a schimbat în permanenţă forma.

Cu o lungime de 2.850 de kilometri, Dunărea este al doilea cel mai mare fluviu din Europa, după Volga, pe teritoriul Rusiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

COSTI
14 Mai 2020

Știre de 1 eurocent valoare ! Cum să se curteze din cauza depunerilor ? Adică izvorul nu mai e acolo, s-a mutat mai la vale, sau Marea Neagră a migrat spre vest și acum Dunărea se varsă în mare pe la Galați ?!
CU-I II PASA
14 Mai 2020

Defrișările masive de pe teritoriu României au efectele sale dăunătoare. Anumite râuri mari au dispărut total din cauza defrișărilor , dar Informațiile sunt șterse din mass-media româneasca . Nu cumva va vreo zeci politicieni sa fie trași la răspundere. Sa întrebăm Președenția si sa primim vreun răspuns adecvat ?
FANE GLONTZ
15 Mai 2020

DOAR PUIE MONTA PUTEA SA VINA CU O STIRE DE KKT CA ASTA . LA CIT E EL DE BASTEPT , AR FI PUS SCURTAREA DUNARII PE SEAMA LUI ORBAN .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz