2020-07-10 09:59

Fenomen spectaculos: Luna ROZ va apărea vineri noapte

 |  18:23
Fenomen spectaculos: Luna ROZ va apărea vineri noapte

Vineri, 5 iunie, românii vor putea admira un fenomen extraordinar pe cer: luna de culoare roz, cu aproape o treime mai strălucitoare şi mai mare decît în mod obișnuit.

Fenomenul se remarca prin luminozitatea puternica pe care o capata cerul este așteptat să își atingă apogeul la 22:12, ora României și va fi vizibil din Australia, Asia, Africa, Europa și America de Sud,dar nu și din America de Nord, dar la ore diferite, in functie de miscarea pamantului.

Meteorlogii au anunțat că cerul va fi senin, iar cantitatea de precipitații va fi relativ scăzută semnificativ, motiv pentru care sau luna roz va putea fi observată cu ușurință.

Luna plină din iunie este cea de-a șasea a anului 2020, totodată a doua eclipsă de Lună din acest an și  mai este numită și "Luna Căpșună", așa cum era cunoscută de nativii americani, nu pentru ca ar avea, neaparat, culoarea roz, ci mai degrabă pentru că coincidea cu perioada anului în care se coceau aceste fructe.

În Europa, unde căpșunile au fost necunoscute, luna plină din luna iunie era cunoscută ca luna trandafirie, pentru că iunie este luna în care grădinile de trandafiri ating apogeul înfloririi.

 Deși luna poate părea că are o nuanță roșiatică în iunie, aceasta este doar o coincidență care se poate întâmpla cu luna în orice moment al anului. Practic, culoarea lunii nu se schimbă dar, potrivit Nasa, poziția sa joasă poate da uneori lunii pline o culoare roșiatică sau trandafirie.

În seara de 5 iunie 2020, satelitul natural al planetei nostre se va alinia cu Soarele și Pământului, iar oamenii vor putea să urmărească fenomenul inedit în următoarele trei zile. Luna plină din iunie va coincide cu o eclipsă lunară penumbrală. O eclipsa lunară penumbrală are loc atunci când Luna se mișcă prin partea slabă și exterioară a umbrei Pământului numită penumbră.  Cu toate acestea, umbra nu va acoperi complet luna.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-04

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz